Първите моряци от ВМС на САЩ, които се разболяха на

...
Първите моряци от ВМС на САЩ, които се разболяха на
Коментари Харесай

Моряците, отговарящи за поддръжката на ядрените реактори, първи са се заразили с COVID-19 на самолетоносача Теодор Рузвелт

Първите моряци от ВМС на САЩ, които се разболяха на борда на коронавирусния самолетоносач " Теодор Рузвелт ", са тези, които работят по поддръжката на ядрените реактори, съобщи The New York Times.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5223
Самолетоносачът Теодор Рузвелт има ядрени реактори на борда, които изпълняват функцията на " сърцето на кораба " и служат като основен източник на енергия за електрическите и задвижващи системи.

Огнището сред екипажа на реактора се счита за най-лошия сценарий, тъй като няма да има необходимия брой техници или оператори, които да управляват безопасно и двата реактора в морето.

Как попадна коронавирусът на самолетоносачa, който не е акостирал от 15 март?

ВМС съобщиха в комюнике на уебсайта си, че 92 процента от екипажа на самолетоносача са били тествани за вируса, от които 550 души са дали положителни проби, а резултатите на 3673 са отрицателни.

От кораба са евакуирани на сушата в Гуам 3696 моряци.

Заразата на ядрения самолетоносач доведе във вторник до оставката на и.д. министър на ВМС Томас Модли, който понесе много критики, затова че уволни и се подигра с капитана на кораба, който отправи призив за помощ заради нарастващия брой инфекции на борда.

САЩ уволниха капитана на самолетоносача, който би тревога заради зараза с COVID-19

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5223  NOVINI.BG ревизира по какъв начин работят пазарите през днешния ден и има ли богоизбрани?

NOVINI.BG ревизира по какъв начин работят пазарите през днешния ден и има ли богоизбрани?  УНИЦЕФ предизвести: Пандемията може да е световна злополука за децата УНИЦЕФ предизвести: Пандемията може да е световна злополука за децата  Ново подаяние за болничното заведение в Исперих Ново подаяние за болничното заведение в Исперих
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР