Прочутият италиански диригент Рикардо Мути днес призова италианското правителство да

...
Прочутият италиански диригент Рикардо Мути днес призова италианското правителство да
Коментари Харесай

Диригентът Рикардо Мути протестира срещу затварянето на културния сектор заради COVID-19

Прочутият италиански диригент Рикардо Мути днес призова италианското правителство да преосмисли решението за затваряне на театри, киносалони и концертни зали, съобщи БТА.

Затварянето на тези обекти, което влезе в сила днес, беше обявено от премиера Джузепе Конте като част от мерките за сдържане на увеличаването на случаите на зараза с коронавирус.

В писмо до Конте, публикувано от в. " Кориере дела сера ", Мути пише, че обществото се нуждае от " духовна храна ", давана от музика и театър, защото в противен случай " става противно ".



79-годишният маестро заявява, че музикалните и театралните представления не са " излишни " в настоящата пандемия, както е чувал да казват министри. Изказването на подобно твърдение свидетелства за " невежество, липса на култура и липса на чувствителност ", пише Мути, като изтъква, че правилата срещу коронавируса винаги се спазват в театрите.

Успоредно с това се появи онлайн призив на театрални мениджъри, кинорежисьори, актьори, писатели и други, подкрепен с подписите на повече от 64 000 души. Националният институт по здравеопазване обаче каза миналата седмица, че тенденциите на пандемията дават основание за " драстично намаляване на физическите контакти между хората " и " ограничаване на придвижването ".

Новите ограничения включват също затваряне на барове и ресторанти след 18 ч., пълна забрана на посещения на футболни стадиони и затваряне на фитнес салони и басейни. Вестник " Кориере дела сера " съобщи в събота, че известният милански оперен театър " Ла скала " е затворил след като деветима хористи и трима оркестранти са дали положителни проби за вируса.

Вчера Италия регистрира рекордните 21 273 случаи на зараза за 24 часа, както и 128 смъртни случаи.

Големите лидери са големи лидери, защото обсъждат големи проблеми. Не си създавайте излишни такива в трудното време, в...
Публикувахте от в Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13850  Варна също обмисля стягане на ограниченията против COVID-19 Варна също обмисля стягане на ограниченията против COVID-19  На всеки 4 минути Иран записва смъртен случай от COVID-19 На всеки 4 минути Иран записва смъртен случай от COVID-19  Близо 80 нарушавания за неспазване на противоепидемичните ограничения са засечени за три дни в Русенско Близо 80 нарушавания за неспазване на противоепидемичните ограничения са засечени за три дни в Русенско
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР