„Проведох срещи с изпълнителните директори на УМБАЛ „Света Марина“, МБАЛ

...
„Проведох срещи с изпълнителните директори на УМБАЛ „Света Марина“, МБАЛ
Коментари Харесай

Здравният министър: От утре във Варна ще заработи Координационен център за разпределение на пациентите с COVID-19 в лечебни заведения

„ Проведох срещи с изпълнителните директори на УМБАЛ „ Света Марина “, МБАЛ „ Света Анна “ и МБАЛ Варна към ВМА, както и с екипа на РЗИ – Варна и областния кризисен щаб. В областта има достатъчно свободни легла, като в УМБАЛ „ Света Марина “ има 50 инфекциозни легла, от които 20 са свободни, в МБАЛ „ Света Анна “ - 15, от които 5 свободни, а МБАЛ Варна разполага с 20 легла, от които 7 свободни. При по-голям натиск върху системата е създадена организация и има готовност пациенти да бъдат настанявани и в МБАЛ-Девня и в МБАЛ „ Еврохоспитал “.

Това заяви министърът на здравеопазването проф. пред медии по време на посещението си във Варна, съобщиха от пресцентъра на министерството. Министър Ангелов представи данни за разпространението на COVID-19 в областта. От началото на епидемията са установени 1167 положителни лица, от които излекувани са 697, починали са 27, а 399 са поставени на домашно лечение. Хоспитализираните в лечебни заведения пациенти са общо 64. От тях 41 са настанени в УМБАЛ „ Света Марина “, 10 – в МБАЛ „ Света Анна “, а 13 са хоспитализирани в МБАЛ Варна.

По отношение двата дома за възрастни хора на територията на град Варна проф. Ангелов информира, че в „ Св. Георги “ са установени 94 потребители и 9 души от персонала, които са положителни за коронавирусна инфекция. От направените контролни тестове всички проби на персонала са показали отрицателен резултат, а от потребителите само 9 са все още положителни, като всички те са в добро състояние. Починалите лица от дома са 6.

В дом за стари хора „ Гергана “ са настанени общо 121 потребители, като от тях са потвърдени 22 положителни случая. След контролни изследвания само 3 от пробите са дали положителен резултат, а 19 от потребителите са излекувани. 1 от пациентите е хоспитализиран в лечебно заведение, като се намира в добро състояние. От персонала са установени 3 положителни за COVID-19 лица, а при направените контролни изследвания всички те са отрицателни.

Проф. Ангелов посочи още, че лекарката с COVID-19, настанена в УМБАЛ „ Св. Марина “, е в средно тежко общо състояние с дихателна недостатъчност. От думите на министъра стана ясно, че кола на университетската болница вече пътува към София, за да вземе изработената плазма, необходима за лечението на д-р Ненкова.

“От утре и във Варна ще заработи Координационен център, който ще бъде разположен на територията на инфекциозната клиника към УМБАЛ „ Света Марина “. Дежурният инфекционист на място ще преценява състоянието на докараните с линейки пациенти и ще разпределя към кое лечебно заведение да бъдат насочени за болнично лечение “, съобщи министър Ангелов.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11731  Епидемиолог разяснява по какъв начин имунизацията ще обезврежда COVID-19 Епидемиолог разяснява по какъв начин имунизацията ще обезврежда COVID-19  Ето какво е положението на инфектираната с COVID-19 Юлия Тимошенко Ето какво е положението на инфектираната с COVID-19 Юлия Тимошенко  Съдят мъж, нарушил карантината си в София Съдят мъж, нарушил карантината си в София
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР