Пристигна втората пратка от ваксините на Пфайзер в Шумен с

...
Пристигна втората пратка от ваксините на Пфайзер в Шумен с
Коментари Харесай

Още медици в Шуменско се ваксинират днес с пристигнала втора пратка ваксини

Пристигна втората пратка от ваксините на " Пфайзер " в Шумен с които имунизацията срещу COVID-19 в Шумен ще продължи. Ваксинацията ще се извърши още днес. Това съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Шумен д-р Пепа Калоянова, цитирана от БТА.

В момента раздаваме пристигналите 130 дози на лечебните заведения за болнична и извънболнична помощ в областта. С тях ще бъдат обхванати още медицински служители, заявили желание да се ваксинират - от МБАЛ - Шумен, МБАЛ - Велики Преслав, КОЦ - Шумен, СБАЛК " Мадара " и Държавната психиатрична болница в с. Царев брод, отбеляза д-р Калоянова. По думите ѝ третата пратка от ваксини ще пристигне в Шумен другата седмица.

Между Коледа и Нова година бяха ваксинирани първите 130 медици в Шумен, припомни д-р Калоянова. Новодиагностицирани с COVID- 19 са 25 жители на област Шумен през последното денонощие, 15 от които са от областния град, съобщиха по-рано от РЗИ.

Обстановката в МБАЛ - Шумен е спокойна, броят на хоспитализираните с COVID- 19 се задържа, съобщи д-р Йорданка Маринова - ръководител на направление " Медицинска дейност " в лечебното заведение.

По думите ѝ в болницата са хоспитализирани 181 пациенти, от които с доказан COVID-19 са 139, а на останалите се очакват резултати от тестовете им. В тежко състояние в отделението " ОАИЛ " са настанени петима болни, от които четирима са интубирани. През вчерашния ден са приети 19 пациенти, а 21 са изписани. В МБАЛ - Шумен са починали четирима заразени с коронавирус вчера и още двама пациенти днес, допълни д-р Маринова.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17919  Европейската организация по медикаментите още веднъж разисква имунизацията на Европейската организация по медикаментите още веднъж разисква имунизацията на " Модерна "  Ваксини и фризер за съхранението им доставиха в Смолян Ваксини и фризер за съхранението им доставиха в Смолян  Три турски ваксини против COVID-19 са достигнали до стадий тествания върху хора Три турски ваксини против COVID-19 са достигнали до стадий тествания върху хора
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР