Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен ръководи ЕК от Германия

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е е в Германия, съобщи днес говорител на институцията на пресконференция след многократни въпроси, в които се настояваше да се уточни нейното местонахождение.

Фон дер Лайен не бе длъжна, а доброволно реши да се постави в самоизолация миналата седмица, след като бе установено, че е контактувала със заразен с COVID-19, поясни говорителят. Първоначално той заяви, че Фон дер Лайен е " извън Брюксел " и отказваше да посочи къде по-точно изтърпява доброволната си самоизолация.

Председателят на ЕК напусна миналата седмица внезапно заседанието на Европейския съвет, след като научи, че е контактувала със заразен. Тя уточни, че в същия ден изследването й за заразяване е било отрицателно, но въпреки това взима предпазна мярка.

Според нейния говорител тя не е нарушила правилата, действащи в Белгия, според които няма право да напуска страната в подобни случаи. Говорителят заяви, че председателят на ЕК продължава да работи и вчера е ръководила от Германия седмичното заседание на еврокомисарите.

По-рано тази година ирландският еврокомисар Фил Хоган бе принуден да подаде оставка заради неспазване на противоепидемичните правила. Това откри сложната процедура по назначаване на нов еврокомисар от Ирландия с преразпределение на задачите в ЕК и с полагане на изпит пред евродепутатите.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13541  718 инфектирани с ковид и 20 умряли за денонощие в Босна и Херцеговина 718 инфектирани с ковид и 20 умряли за денонощие в Босна и Херцеговина  Кметът на Ловеч благодари на здравния министър за поддръжката, връчи му кристал със знаците на града Кметът на Ловеч благодари на здравния министър за поддръжката, връчи му кристал със знаците на града  Детска градина в Котел е затворена за стерилизация Детска градина в Котел е затворена за стерилизация
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР