Правителството на Словакия забранява от утре събирането на повече от

...
Правителството на Словакия забранява от утре събирането на повече от
Коментари Харесай

Словакия забранява събирането на повече от шест души на едно място

Правителството на Словакия забранява от утре събирането на повече от шест души от различни семейства, в отговор на бързото нарастване на коронавирусните инфекции в страната, съобщава БТА.

Решението е в допълнение на серия от мерки, приети вчера с цел спиране на разпространението на епидемията и влизащи в сила в четвъртък.

Тези мерки предвиждат задължително носене на маска на обществени места, ресторантите ще могат да изпълняват единствено поръчки за вкъщи, а фитнесите, плувните басейни и сауните ще бъдат напълно затворени. Хранителните магазини и аптеките ще трябва да обслужват в определени часове само възрастни хора. Събитията, водещи до струпване на много хора, ще бъдат забранени, а спортните състезания ще се провеждат без публика.

Ограниченията обаче доведоха до конфликт в управляващата коалиция между премиера популист и консерватор Игор Матович и министъра на икономиката Ришард Сулик от неолибералната партия " Свобода и солидарност ". В социалните медии той разкритикува реакцията на кабинета и обяви, че правителството взима мерки, които ще навредят на икономиката на Словакия, без да разполага с факти в подкрепа на решенията си.

Според здравното министерство най-много случаи на зараза има по време на семейни тържества, като например сватби. Няма достоверни данни, че хората могат да се заразят на работното място или в ресторанта.

Премиерът Матович атакува днес Сулик, като заяви, че неговите коментари са " безотговорен саботаж на едни изключително нужни мерки и че неговата партия се нуждае от по-добър лидер ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13151  Д-р Симидчиев изясни на какво се дължи растежът на случаите на COVID-19 у нас Д-р Симидчиев изясни на какво се дължи растежът на случаите на COVID-19 у нас  37 медици в Шуменско с COVID-19 37 медици в Шуменско с COVID-19  Иран с антирекорд по брой на жертвите на COVID-19 за последните 24 часа Иран с антирекорд по брой на жертвите на COVID-19 за последните 24 часа
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР