Правителствена агенция, която следи разпространението на коронавируса в Дания, съобщи,

...
Правителствена агенция, която следи разпространението на коронавируса в Дания, съобщи,
Коментари Харесай

Около 2% от общо 5,8 млн. датчани са били заразени с коронавирус

Правителствена агенция, която следи разпространението на коронавируса в Дания, съобщи, че по предварителни резултати, между 0,5 и 1,8 процента от близо шестмилионното население на страната е било заразено, предаде БТА, цитирайки Асошиейтед прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8371
Институтът Статен Серум посочи, че числата, базирани на тестове за антитела, направени на 2600 случайно подбрани жители на пет датски града, трябва " да се тълкуват много предпазливо ".

" Нещо повече, това дали числата може да са валидни за цялото датско население може да бъде повлияно и от желанието или нежеланието на групи с различни модели на зараза да приемат да се тестват ", каза Стеен Етелберг, който е оглавявал екипа на институт, провел изследването.

Етелберг добави, че резултатите са " първа част от постепенното обявяване на изследването ", а допълнителни резултати се очакват през следващите седмици.

Той изтъкна, че за да се получи пълна картина, трябва са бъдат изследвани 6000 души от общо 5,8 милиона датчани, за да се постигне желаната прецизност на територията на цялата страна.

Цитирайки доклада на института, предоставен само на законодателите, датски медии изразиха предположение, че епидемията в страната може би отслабва.

Дания нареди карантина на 11 март и през последните седмици бавно възстановява обичайното ежедневие. Музеите и киносалоните отново отвориха, а болниците ограничават големината на отделенията за лечение на болни от коронавирус.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8371  Конституционният съд позволи настояването на Румен Радев по текстове в Закона за здравето Конституционният съд позволи настояването на Румен Радев по текстове в Закона за здравето  Дестките градини и ясли в Търговище отварят порти на 1 юни Дестките градини и ясли в Търговище отварят порти на 1 юни  В област Разград под карантина са 910 души В област Разград под карантина са 910 души
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР