По повод на читателски въпроси разговаряме с д-р Христо Христов,

...
По повод на читателски въпроси разговаряме с д-р Христо Христов,
Коментари Харесай

Д-р Христо Христов обясни кога се оперира дисковата херния

По повод на читателски въпроси разговаряме с д-р Христо Христов, д.м., неврохирург, тясно специализирал в областта на гръбначномозъчната хирургия: минимално инвазивното лечение на гръбначна болка, хирургично лечение на дискови хернии, гръбначни стенози, листези, сколиози и гръбначномозъчни тумори и травми.

Д-р Христов е началник на сектор в Университетска болница “Св. Иван Рилски” - София. През 2010 г. защитава дисертационен труд на тема: “Хирургично лечение на дегенеративна лумбална стеноза и нестабилност - постоперативни резултати”. Той е член на Европейската неврохирургична асоциация, на AO “Spinе” и на “Spinе Experts Group”. Участвал е във внедряване на редица съвременни оперативни и минималноинвазивни методи за лечение на гръбначномозъчни заболявания през своя над двадесетгодишен опит като неврохирург.
Кои са най-често срещаните гръбначни заболявания? Кое е характерното за всяко от тях - причини, симптоми, рискови фактори? Кой е правилният избор за лечение и кога операцията е неизбежна? Кои са основните оперативни процедури при тези заболявания? Защо за толкова разпространената хронична болка понякога няма ясна причина и как се лекува тя?

Отговор на тези и още въпроси вижте в интервюто с д-р Христо Христов в най-полезния сайт Zdrave.to.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР