От днес във Видин започна да работи ПСР лаборатория за

...
От днес във Видин започна да работи ПСР лаборатория за
Коментари Харесай

Започна работа ПСР лаборатория за изследване на заразени с COVID-19 във Видин

От днес във Видин започна да работи ПСР лаборатория за изследване на заразени с Коронавирус - 19, която се намира в приземния етаж на видинската болница " Св.Петка ". Това съобщи директорът на МБАЛ " Св.Петка " д-р Ивета Найденова.

Тази сутрин са заложени първите проби, като ще се събират такива с направления от общопрактикуващи лекари и специалисти, както и от пациенти и лица с необходимост да пътуват в чужбина. В лабораторията има назначен екип от специалисти - лекари, микробиолог, лаборанти, които са обучени миналия месец от екип от столицата. Платеното изследване ще струва 90 лева, заплащането ще става на болничната регистратура.

Лабораторията ще облекчи много работата на видинските медици, тъй като досега тези, които се нуждаеха от изследване за ПСР тест се налагаше да пътуват до столицата. Самото изследване ще се извърша за ден, след като се набере необходимия брой проби, уточни Найденова.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17571  Борисов: Продължаваме да оказваме поддръжка на българските жители в пандемията Борисов: Продължаваме да оказваме поддръжка на българските жители в пандемията  Новият вариант на ковид не предизвиква по-тежко боледуване Новият вариант на ковид не предизвиква по-тежко боледуване  Само 15 души с COVID-19 са в болничното заведение в Монтана Само 15 души с COVID-19 са в болничното заведение в Монтана
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР