Носенето на защитна маска за еднократна или многократна употреба или

...
Носенето на защитна маска за еднократна или многократна употреба или
Коментари Харесай

Нова заповед на министър Ананиев за задължителните маски на обществени места

Носенето на защитна маска за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата, в т.ч. кърпа, шал, шлем и др., е задължително на всички закрити обществени места. Изключение се допуска за клиентите в местата за хранене и питейните заведения. Това нарежда здравният министър Кирил Ананиев  Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на здравеопазването ва третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през в издадената днес Заповед № РД-01-354/22.06.2020 г., съобщиха от Министерството на здравеопазването.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9619
В същата заповед се посочва, че всички спортни мероприятия могат да се провеждат пред публика при заетост на местата до 50% от общия им капацитет, при настаняване на зрителите най-малко през 1 седалка или при спазване на дистанция от 1,5 м.

Затягат мерките заради скока на заразените с COVID-19 и неспазването на дисциплина

При провеждане на футболни мачове се допуска публика до 1000 души на сектор при условията, посочени по-горе. Правилото за до 50% заетост от общия капацитет на местата важи и за провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения и др.

За провеждането на културни и развлекателни мероприятия на закрито и открито също важи условието за до 50% заетост на местата. Това се отнася и за дейността на дискотеките и нощните заведения, както и за сватби, балове други масови събирания.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9619  Над 9 милиона случая на COVID-19 има към този момент в света Над 9 милиона случая на COVID-19 има към този момент в света  Доц. Мангъров за стягането на ограниченията: Рано или късно всеки от нас ще се срещне с COVID-19 Доц. Мангъров за стягането на ограниченията: Рано или късно всеки от нас ще се срещне с COVID-19  COVID-19 се лекува, тъпотията е вечно! COVID-19 се лекува, тъпотията е вечно!
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР