Ние сме във война, в една реална война. Нашият ресурс

...
Ние сме във война, в една реална война. Нашият ресурс
Коментари Харесай

Катя Сунгарска с призив: Не викайте линейка просто от паника, има наистина нуждаещи се!

Ние сме във война, в една реална война. Нашият ресурс не стига от доста години. Имаме много тежък кадрови дефицит. Едно е, когато си в кабинета, друго е, когато се качваш в линейката и не знаеш къде ще отидеш. Това коментира говорителят на Спешната помощ Катя Сунгарска.

Тя потвърди за случай, в който линейката е закъсняла много за пациент с коронавирус.

„ На предното дежурство имахме 200 Коронавирус. От тях 16 с хоспитализация. За да се изпълнят само Коронавирус адресите, един екип трябва да отиде на 4-5 адреса. Така не се получават нещата. Екипите са по адреси. Около 1 час екипът може да престои на адреса, зависимо от състоянието. На всеки Коронавирус адрес екипът се прибира, за да се обезпезаразити.

Катя Сунгарска отбеляза, че все пак има и други пациенти, които се нуждаят от помощ.

„ Когато се вземе пациентът в тежко състояние, се взима и второ мнение от координационния център. Там има и служители на РЗИ. Леглата са 1-2. И линейката тръгне към „ Пирогов “, а докато стигне те вече са заети. Това е процес, това са неща, които се променят в движение “, заяви тя.

На въпрос има ли запазени места в болницата за конкретна болница, тя каза, че не може да отговори. Сунгарска не успя да коментира в детайли и случая със смъртта на 33-годишния мъж, който почина от коронавирус, след като чака с часове линейка. Каза само, че екипът е констатирал смъртта.

„ Всички казват едни и същи симптоми – висока температура, задух и посиняване. Отиваме и виждаме, че това не е така. Хората се паникьосват и ни викат за домашен преглед. Когато се излъже по телефона, тогава друг, който е наистина в тежко състояние, седи и чака. Мерките не са, за да ограничаваме нечии права, а за да пазим собствените си права. И второ – когато извикаме линейка за 37,5, да си дадем сметка, че някой друг се нуждае повече “, заяви говорителят на Спешното звено.

На финала тя призова да се носят маски.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14253  И журналистът Веселин Дремджиев е с COVID-19 И журналистът Веселин Дремджиев е с COVID-19  Парламентът във Виена утвърди частичното затваряне на Австрия от вторник Парламентът във Виена утвърди частичното затваряне на Австрия от вторник  Шефът на СЗО се самоизолира поради контакт със инфектиран с ковид Шефът на СЗО се самоизолира поради контакт със инфектиран с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР