Не мисля, че има разхлабване на мерките, а един здравен

...
Не мисля, че има разхлабване на мерките, а един здравен
Коментари Харесай

Вирусолог от БАН: Трябва да свикнем да живеем с COVID-19

Не мисля, че има разхлабване на мерките, а един здравен подход. За мен всичко е ок. Този вирус ще продължи да живее с нас и трябва да свикнем с него. Това заяви в ефира на Нова телевизия проф.Радостина Александрова, вирусолог от БАН.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6346
По думите за последните 18 години са се появили 3 пагубни за човека коронавируси и този най-вероятно няма да е последният. Тя бе категорична, че когато се създаде ваксина, то трябва да е приложима и при хората с придружаващи заболявания.

Разрешава се посещението на паркове и градини

Според доц. Андрей Чобанов, имунолог от БАН, колкото повече се разпространява вирусът, толкова повече той ще мутира. " Има три района в които той не мутира. Търсят се проби от тези райони, за да може да се атакува точно чрез тях вируса. Световният опит показва, че никога досега ваксина не е била направена за няколко месеца. Ще се опитаме тази, която ние разработваме да е в два варианта ваксината - с впръскване и чрез инжекция. Ние трябва да я изработим за 15 месеца, като минем всички етапи на изследване. Радетел съм на ваксините.

Общественото здраве е задължение на държавата и тя трябва да прилага мерки за запазването му. Човек не приемайки ваксина е заплаха не само за себе си, но и за обществото ", каза още той.

" Нашата ваксина БЦЖ е една от най-добрите. Изкупува се по програма на УНИЦЕФ и се разпространява в целия свят ", заяви имунологът.

Що се отнася до преливането на кръвна плазма, то проф. Александрова заяви, че в практиката това е показало добри резултати.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6346  От понеделник отварят парковете във Велико Търново От понеделник отварят парковете във Велико Търново  Доминик Рааб: Англия се намира на рисков стадий с ковид Доминик Рааб: Англия се намира на рисков стадий с ковид  Ангелкова на видеоконференция с министрите на туризма в Европейски Съюз Ангелкова на видеоконференция с министрите на туризма в Европейски Съюз
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР