На 15 октомври отбелязваме Световния ден за миене на ръцете.

...
На 15 октомври отбелязваме Световния ден за миене на ръцете.
Коментари Харесай

Как се поставя и сваля защитно облекло при работа с COVID-19?

На 15 октомври отбелязваме Световния ден за миене на ръцете.

Спазването на много добра хигиена - миене и дезинфекцията на ръцете, е ключът към предпазване от различни инфекция, напомнят от ВМА.

Ръцете трябва да се мият често и обилно със сапун и вода за най-малко 20 секунди. Ако сапун и вода не са налични, може да се използва дезинфекциращ препарат за ръце на алкохолна основа, с поне 60 % алкохол.

Този важен навик се научава в ранно детство, но през настоящата година, когато светът се изправи пред предизвикателството COVID-19, вниманието върху него се изостри особено.

Именно добрата лична хигиена и дезинфекцията, заедно с дистанцията и дисциплината, се определят от специалистите като основни в битката със заболяването.

ВМА използва днешния ден, за да припомни отново какви са основните правила за миене на ръце и изпозлване на лични предпазни средства от страна на медицинските екипи, които са едни от най-уязвимите групи на първа линия срещу заразата.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13294  Европейска комисия: Спасението от пандемията не е във имунизациите, а във имунизирането Европейска комисия: Спасението от пандемията не е във имунизациите, а във имунизирането  Разкриване на спомагателни кревати за лекуване на пациенти с Коронавирус -19 са поискани от болничното заведение в Гоце Делчев Разкриване на спомагателни кревати за лекуване на пациенти с Коронавирус -19 са поискани от болничното заведение в Гоце Делчев  Оксфордският университет създаде 5-минутен тест за Covid-19 Оксфордският университет създаде 5-минутен тест за Covid-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР