Националният фонд Култура обявява извънредна сесия по програмата Творчески стипендии

...
Националният фонд Култура обявява извънредна сесия по програмата Творчески стипендии
Коментари Харесай

Ето какви пари предвижда държавата за творците на свободна практика

Националният фонд " Култура " обявява извънредна сесия по програмата " Творчески стипендии за подпомагане на млади и на изтъкнати творци, и на други млади специалисти в областта на културата ", съобщиха от Министерството на културата.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5646
От там припомнят, че това това е една от мерките, обявени от министъра на културата миналия петък.

Банов: Ще подкрепим хората на изкуството и културата с по една минимална заплата

Основната цел на програмата е да осигури финансова подкрепа на творци и артисти, упражняващи своята професия на свободна практика и пряко засегнати от ветото за организиране на масови мероприятия на територията на страната.

Общият размер на средствата е 2,5 милиона лева. Творческата стипендия за едно лице ще бъде в размер на 720 лв. месечно, за срок от три месеца.

Срокът за кандидатстване е от полунощ на 21 април до 15:00 ч. на 30 април. 2020 г. Повече информация има на сайта на Националният фонд " Култура "
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5646  Заразената с ковид депутатка от ГЕРБ чествала рожден ден в изолираност Заразената с ковид депутатка от ГЕРБ чествала рожден ден в изолираност  Сидеров: Борисов да ремонтира тоалетната на ареста, може да му потрябва

Сидеров: Борисов да ремонтира тоалетната на ареста, може да му потрябва  Спряха полетите Варна - Лондон

Спряха полетите Варна - Лондон
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР