Най-засегнатата от новия коронавирус южноамериканска страна Бразилия съобщи, че броят

...
Най-засегнатата от новия коронавирус южноамериканска страна Бразилия съобщи, че броят
Коментари Харесай

Бразилия регистрира над 66 000 заразени с COVID-19

Най-засегнатата от новия коронавирус южноамериканска страна Бразилия съобщи, че броят на заразените е надхвърлил 66 000 души, съобщиха здравните власти, цитирани от ДПА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6518
В неделя са били установени 4613 нови случая и нови 338 починали, с което общият брой на жертвите става 4535 души.

Броят на заразените с коронавирус в Бразилия надхвърли 60 000 души

Според Центъра за наблюдение на бразилските университети броят на смъртните случаи от коронавирус се е удвоил за осем дни.

" Това е началото на най-трудната фаза в Бразилия. Ситуацията, която наблюдаваме в други страни, тук се влошава заради тежкото ни социално положение ", каза политологът Маурисио Санторо от университета на щата Рио де Жанейро.

Жертвите на коронавируса в Бразилия достигнаха 3313

В някои райони на страната болниците са претоварени заради бързо растящия брой на заразените и в някои случаи на ненадеждната здравна система.

В Рио де Жанейро са свършили леглата в интензивните отделения на държавните болници. В Манаус, столицата на щата Амазонас, пред голяма болница е поставен хладилен контейнер за съхраняване на трупове и се копаят масови гробове, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6518  Борисов: Нинова ми отхвърли да минем дружно през тази болест

Борисов: Нинова ми отхвърли да минем дружно през тази болест  33 акта за неспазване на противоепидемичните ограничения са формирани в Сливенско 33 акта за неспазване на противоепидемичните ограничения са формирани в Сливенско  Мустафа Карадайъ: Мерките на държавното управление в тази рецесия са положителни и приемливи Мустафа Карадайъ: Мерките на държавното управление в тази рецесия са положителни и приемливи
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР