Над 780 000 души в Сърбия са се регистрирали за

...
Над 780 000 души в Сърбия са се регистрирали за
Коментари Харесай

Над 780 000 души в Сърбия се записали за ваксиниране срещу COVID-19

Над 780 000 души в Сърбия са се регистрирали за ваксиниране против коронавируса, съобщи директорът на сръбската правителствена служба за електронно управление Михайло Йованович, пише вестник " Данас ".

Записването става чрез електронния портал на службата или чрез кол центровете. Най-много граждани са се записали в големите градове - Белград, Нови Сад, Ниш, Зренянин, Крушевац, Панчево и Суботица. Половината от записалите се за ваксиниране са на възраст над 75 години или в групата от 65 до74 години.

Йованович посочи, че с увеличаването на броя на ваксините се променят и предпочитанията на гражданите. Според проучване от миналата седмица, над една трета от гражданите са предпочели да се ваксинират с руската ваксина, пише БТА.

Рано тази сутрин в Сърбия пристигнаха нови 40 000 дози руска ваксина " Спутник V " и министърът на иновациите Ненад Попович посрещна самолета с ваксините на летището в Белград, съобщава вестник " Новости ". " Курир " допълва, че през февруари и март се очаква да пристигнат и останалите поръчани количества - общо два милиона дози руска ваксина. Попович съобщи, че на 11 февруари се очаква пристигането на руски експерти в Сърбия, които ще разговарят със сръбски специалисти за започването на производство на руски ваксини в Сърбия, пише " Курир ".

Премиерът Ана Бърнабич каза, че в понеделник се очакват и нови количества - 9360 дози от ваксината на Пфайзер/Бионтех. По думите й вчера Сърбия е била втора в Европа по брой на ваксинираните граждани и седма в света.

Положението в болниците в Белград е малко по-добро, но здравните мерки за превенция остават в сила до ново решение, заяви кметът на сръбската столица Зоран Радоичич.

В момента в болниците в Белград лежат 4512 пациенти с диагноза COVID-19. Има повече оздравели, но ситуацията е далеч от възможността да се отпуснем, каза Радоичич.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19041  Германия регистрира 14 022 нови корнавирус случая Германия регистрира 14 022 нови корнавирус случая  Момчил Баев: Връщането в учебно заведение е най-големият компромис в битката с епидемията Момчил Баев: Връщането в учебно заведение е най-големият компромис в битката с епидемията  " Дейли телеграф ": Успехът на Англия с имунизациите показва преимуществата на самостоятелната страна
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР