Мъж на 59 години от персонала на дома за възрастни

...
Мъж на 59 години от персонала на дома за възрастни
Коментари Харесай

Мъж от персонала на дом за възрастни в с, Говежда е с положителна проба за COVID-19

Мъж на 59 години от персонала на дома за възрастни хора с психически увреждания в монтанското село Говежда е с положителна проба за коронавирус, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Монтана.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7625
Заразеният няма симптоми на заболяването и се чувства добре. Той и съпругата му са поставени под 28-дневна карантина в дома им.

Мъжът е бил в болнични от няколко месеца насам, но е извикан за направа на PSR-тест, тъй като предстояло да тръгне на работа в дома в близките дни. Здравната инспекция в Монтана продължава с тестовете на персонала на домовете за стари хора в региона.

Положителна проба за коронавирус в Дом за възрастни хора в Благоевград

Досега бяха открити две заразени хигиенистки в дома в село Добри дол, община Лом и един мъж от дома в село Говежда, община Георги Дамяново. И тримата са без симптоми и са под карантина в домовете си. Всички настанени хора в дома в Добри дол бяха тествани и дадоха отрицателни проби.

Предстои тестване и на домуващите в социалното заведение в село Говежда. Няма заразени в домовете за възрастни хора в град Берковица и село Горна Вереница, където всички хора от персонала бяха тествани. От началото на пандемията в област Монтана са открити 22 случая на зарезени с COVID-19.

От тях 16 са излекувани, а двама са починали. Активните случаи са четири, като трима са в домовете си, а един е в болница в Монтана в добро общо състояние. Заразените са от общините Лом, Георги Дамяново, Брусарци и Монтана, припомниха от РЗИ в Монтана.

В инфекциозното отделение на болницата в Монтана се лекуват четирима пациенти с коронавирус - трима от дома за стари хора в град Кула и един межународен шофьор от Монтана, заразил се при курс в Нидерландия.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7625  Още 879 души са се заразили с новия ковид в Сингапур за едно денонощие Още 879 души са се заразили с новия ковид в Сингапур за едно денонощие  Ананиев: До две седмици ще имаме решение за детските градини и яслите Ананиев: До две седмици ще имаме решение за детските градини и яслите  Доц. Ангел Кунчев не остана задължен на доцент Мангъров. Вижте какво му отговори!

Доц. Ангел Кунчев не остана задължен на доцент Мангъров. Вижте какво му отговори!
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР