Младата 17-годишна пианистка Анна-Мария Арсенова от Монтана представи достойно България

...
Младата 17-годишна пианистка Анна-Мария Арсенова от Монтана представи достойно България
Коментари Харесай

17-годишният лауреат на "Golden Classical Music Awards" - Анна-Мария на посещение в българското училище в Ню Йорк

Младата 17-годишна пианистка Анна-Мария Арсенова от Монтана представи достойно България и българския дух в сърцето на Манхатън, Ню Йорк. Като лауреат на първа награда от международния конкурс " Golden Classical Music Awards ", тя бе сред малцината избрани да участват в заключителния гала-концерт на 31 октомври 2018 година в един от най-авторитетните и престижни концертни комплекси за музикални събития в света " Carnegie Hall ", където всеки сезон се изнасят над 100 представления.



Тя грабна публиката със своето изпълнение, заслужи бурните й аплодисменти и стана носител на диплом и статуетка.



Пианистката с радост се отзова и на поканата да бъде гост на единственото българско училище в Манхатън, Ню Йорк - " Христо Ботев ". Там тя зарадва новите си пприятеи, в лицето на ученици и преподаватели с музикални изпълнения, сред които и " Хубава си моя горо ". Училището съществува от 2005 година, а в момента там се обучават над 150 ученици. Те имат възможността да изучават българска литература, история и да участват в артистични дейности като народни танци и театър.



През тази година Анна-Мария има спечелени 5 първи и 2 трети места от национални и международни конкурси у нас и чужбина, като преди месец донесе първо място от международен музикален конкурс в Брюксел, Белгия. Тя е носител на специалната награда за " Изгряващ талант " на Фондация " Енчо Керязов " и на специалната стипепдия на кмета на община Монтана.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР