Масиран инфаркт е причината за смъртта на 76-годишния мъж от

...
Масиран инфаркт е причината за смъртта на 76-годишния мъж от
Коментари Харесай

Инфаркт е убил мъжа, който не беше приет в болница със съмнения за COVID-19

Масиран инфаркт е причината за смъртта на 76-годишния мъж от Плевен, за който близките му твърдят, че е върнат от Университетската болница със симптоми на COVID-19. Това е показала проверката по случая в спешното отделение на болницата.

Ден след смъртта му е излязъл и положителният PCR тест на пациента. В неделя - 18 октомври, Тодор Пешев се почувствал зле, след като седмица по-рано получил симптоми за Коронавирус инфекция. Дъщеря му разказа пред БНТ, че с линейка го закарали в спешното отделение на Университетската болница " Д-р Георги Странски ", където бил прегледан от пулмолог, но след това друга линейка го върнала вкъщи да изчака там резултата от PCR теста.

Мъжът починал на стълбите, докато се качва към дома си.

След проверката на случая от болницата твърдят, че Тодор Пешев не е оставал без лекарско присъствие през целия ден, но не са го приели в инфекциозното, защото не е бил потвърден тестът му.



" Той е бил приет с умерено възпаление на белия дроб, температура, кашлица и задух. Дадено му е лечение, от което той се повлиява. Почувства се по-добре и лекарите решават да не бъде изпратен в този триаж, където наистина са хора в много тежко състояние. Няма как да знаем, че г-н Пешев ще получи инфаркт един час след това. ЕКГ-то му е било чисто, всичко му е било чисто, той просто получава инфаркт на стълбите. Моите съболезнования към това прекрасно семейство, но през цялото време е имало лекари край него, той не е оставал без лекар ", заяви Момчил Цветков - „ Връзки с обществеността " - Университетска болница, Плевен.

Близките на починалия са подали сигнал до Изпълнителната агенция за медицински надзор и потвърдиха, че ще съдят болницата.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13852  Проф. Николай Витанов: Числата през идващия месец няма да са доста радостни Проф. Николай Витанов: Числата през идващия месец няма да са доста радостни  Варна също обмисля стягане на ограниченията против COVID-19 Варна също обмисля стягане на ограниченията против COVID-19  Диригентът Рикардо Мути стачкува против затварянето на културния бранш поради COVID-19 Диригентът Рикардо Мути стачкува против затварянето на културния бранш поради COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР