Кривата на неотдавнашното нарастване на случаите на зараза с коронавируса

...
Кривата на неотдавнашното нарастване на случаите на зараза с коронавируса
Коментари Харесай

ЕС вижда изправяне на коронавирусната крива, но рестрикциите все още не трябва да се облекчават

Кривата на неотдавнашното нарастване на случаите на зараза с коронавируса в ЕС започва да се изправя и дори да е низходяща в някои, но не във всички страни. Но е прекалено рано да се облекчават настоящите рестрикции, заяви ръководителката на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията Андреа Амон, съобщи БТА.

Обезпокояващо е, че смъртността, причинена от COVID-19 продължава да нараства в Европа. Миналата седмица тя беше 95 на 1 милион души, съпоставимо с 84 на 1 милион души в предходната седмица, подчерта Амон.



Тя също така отбеляза, че 91 процента от местата в интензивните отделения са били заети миналата седмица, което означава, че някои страни вече са достигнали предела.

Амон говори на виртуална среща на депутати, отговарящи за европейските въпроси от всички страни членки и в Европейския парламент. Амон също така каза, че все още има трудности, когато става дума за тестване или проследяване на контактите и че страните от ЕС трябва да хармонизират медицинските си данни.

Към днешма дата има над 13 милиона случая на коронавирус в 27-те страни членки на ЕС. Над 319 700 души в блока починаха от COVID-19.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15962  Рекордни 74 смъртни случая от ковид в Хърватия Рекордни 74 смъртни случая от ковид в Хърватия  Плевен към този момент разполага с два апарата за добиване на кръвна плазма Плевен към този момент разполага с два апарата за добиване на кръвна плазма  Здравният министър разгласи по кое време имунизацията на Pfizer ще дойде у нас Здравният министър разгласи по кое време имунизацията на Pfizer ще дойде у нас
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР