Командирът на авиобазата Граф Игнатиево генерал Николай Русев е откаран

...
Командирът на авиобазата Граф Игнатиево генерал Николай Русев е откаран
Коментари Харесай

Още един контактен на Румен Радев генерал е с COVID-19 , откаран е във ВМА

Командирът на авиобазата " Граф Игнатиево " генерал Николай Русев е откаран във ВМА-София със симптоми на COVID-19, съобщава вестник " 24 часа ". Летецът е съпруг на журналистката от bTV Габриела Наплатанова.

Русев е присъствал на коктейла за празника на ВВС миналия петък, на който присъства и президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Припомняме, след него с позитивен тест за коронавирус се оказа началникът на ВВС - генерал Димитър Петров. Последният даде положителен тест в неделя и също лежи във ВМА. Оттам тръгна и големият скандал с президента Радев, който не се карантинира, а отиде на посещение в Естония, откъдето беше върнат.



Миналия петък двамата генерали са били един до друг на тържествата по повод празника на ВВС.

" В петък вечерта в резиденция " Лозенец “ заедно с още стотина военни и с президента празнуваха няколко часа и никой не носеше маска “, каза присъствал на коктейла.

Ген. Русев е единственият от тържествата, за когото в момента се потвърждава, че е с коронавирус.

Президентът Радев даде два отрицателни теста. Той обаче направи огромен дипломатически гаф, като скри, че е контактен с болен от коронавирус и замина на официална визита в Естония. Талин обаче спешно прекрати посещението му и го върна в София. В делегацията бяха 30-ина бизнесмени и журналисти. Сред тях и съпругата на заразения ген. Русев.

Вчера от министерството на отбраната съобщиха, че всички контактни на ген. Димитър Петров са уведомени, че може да са лепнали вируса от него. Ако е така, ген. Русев и съпругата му е трябвало да се изолират. Наплатанова обаче е заминала за Талин заедно с оператор. Не е ясно дали членовете на делегацията са си направили тестове и кой от тях носи COVID-19.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13699  Oт понеделник ще бъде самостоятелен COVID-сектор с 9 кревати в болничното заведение в Нова Загора Oт понеделник ще бъде самостоятелен COVID-сектор с 9 кревати в болничното заведение в Нова Загора  Румъния мина прага от 5000 новозаразени за денонощие Румъния мина прага от 5000 новозаразени за денонощие  Нови върхове на инфектирани с ковид в Хърватия и Словения Нови върхове на инфектирани с ковид в Хърватия и Словения
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР