Китай предложи ваксини срещу COVID-19 на страни от Централна и

...
Китай предложи ваксини срещу COVID-19 на страни от Централна и
Коментари Харесай

Китай предлага ваксини срещу COVID-19 на страни от Централна и Източна Европа

Китай предложи ваксини срещу COVID-19 на страни от Централна и Източна Европа и призова за по-голямо сътрудничество, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Китай е готов за сътрудничество в сферата на ваксините, заяви президентът Си Цзинпин на виртуалната среща на върха във формат 17+1 (Китай и 17 централно- и източноевропейски държави).

Сърбия е получила 1 милион ваксинни дози от китайска компания, а Унгария е сключила споразумение с китайски производител на ваксини, отбеляза Си. Той каза, че Пекин ще разгледа активно подобни възможности и с други страни от региона.

През последните години Китай вложи милиарди евро в инфраструктура в Южна и Източна Европа. ЕС разкритикува това като опит да бъде увеличено китайското влияние и да бъде разделена Европа, отбелязва ДПА.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19524  Унгария ще стартира имунизация с съветската ваксина против COVID-19 Унгария ще стартира имунизация с съветската ваксина против COVID-19  Ангела Меркел удължава карантина в Германия до 1-ви март? Ангела Меркел удължава карантина в Германия до 1-ви март?  Виена с забавна концепция за преодоляване на пандемията Виена с забавна концепция за преодоляване на пандемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР