Италия ще ускори процеса за одобряване на терапии с антитела

...
Италия ще ускори процеса за одобряване на терапии с антитела
Коментари Харесай

Италия одобрява спешното използване на методи за лечение с антитела срещу COVID-19

Италия ще ускори процеса за одобряване на терапии с антитела при някои пациенти с COVID-19, заяви днес италианският министър на здравеопазването Роберто Сперанца, предаде ДПА.

Той съобщи, че е подписал указ за прилагане на лечения, базирани на моноклонални антитела, които са в голямата си част генномодифицирани антитела.

Италианската агенция по лекарствата и Държавният съвет по здравеопазването вече дадоха зелена светлина за тези методи на лечение, добави министърът. " Така че заедно с ваксините ние имаме допълнителна възможност в борбата с COVID-19 ", каза той.

Според Италианската агенция по лекарствата извънредната ситуация в страната означава, че подобни методи за лечение могат да бъдат прилагани при пациенти над 12 години въпреки липсата на данни и несигурността относно ползите от тях.

Лечението ще трябва да се предлага при заразени, които не са в болници и имат умерена форма на COVID-19, но при които има риск от влошаване на положението.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19408  Председателят на Европейска комисия още веднъж отхвърли рецензиите по отношение на имунизационната тактика на Европейски Съюз Председателят на Европейска комисия още веднъж отхвърли рецензиите по отношение на имунизационната тактика на Европейски Съюз  Първите дози от имунизацията на Първите дози от имунизацията на " Астра Зенека " дойдоха у нас  Веселин Марешки прикани държавното управление да направи незабавна поръчка на милион ваксини против COVID-19 Веселин Марешки прикани държавното управление да направи незабавна поръчка на милион ваксини против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР