Испанските власти решиха да въведат времеви интервали за разходка и

...
Испанските власти решиха да въведат времеви интервали за разходка и
Коментари Харесай

Испанските власти въвеждат времеви интервали за разходки на гражданите от 2 май

Испанските власти решиха да въведат времеви интервали за разходка и индивидуално спортуване на гражданите от 2 май, в рамките на смекчаването на ограничителните мерки заради пандемията от коронавируса. Това обяви министърът на здравеопазването Салвадор Иля, цитиран от ТАСС и БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6854
Досега излизането навън за разходка или за спортуване беше забранено за възрастните. За децата до 14 години обаче от 26 април са в сила облекчения в мерките - те могат да се разхождат навън по един път на ден, придружавани от един възрастен.

От 0 ч. на 2 май влизат в сила обявените времеви интервали. Така от 6 до 10 ч. и от 20 до 23 ч. ще бъдат разрешени спортуването и разходките за възрастни. От 10 до 12 ч. и от 19 до 20 ч. ще излизат хората над 70 години и тези, които по здравословни причини не могат да се разхождат самостоятелно. От 12 до 19 ч. са разрешени разходките с деца.

Министър Иля подчерта, че това решение е взето, за да бъдат избегнати струпванията на хора, и припомни, че е необходимо да бъде спазвана социална дистанция по време на разходките.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6854  Какво е положението на инфектираните с COVID-19 в Центъра от фамилен вид във Видин? Какво е положението на инфектираните с COVID-19 в Центъра от фамилен вид във Видин?  НА ЖИВО: 53 са новите случаи на ковид в страната НА ЖИВО: 53 са новите случаи на ковид в страната  Ядем ли повече, до момента в който си стоим вкъщи в изключителното състояние? Ядем ли повече, до момента в който си стоим вкъщи в изключителното състояние?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР