За идната седмица се отлага началото на ваксинирането на заетите

...
За идната седмица се отлага началото на ваксинирането на заетите
Коментари Харесай

Отлагат старта на ваксинирането на учителите в Благоевградско

За идната седмица се отлага началото на ваксинирането на заетите в образованието в Благоевградска област. От Регионалната здравна инспекция признаха, че има забавяне в доставката на ваксините, но са в готовност да имунизират близо 4000 учители и непедагогически персонал.

През последните дни се забелязва и увеличение на положителните проби за коронавирус в областта. Благоевградска област е на едно от челните места по направени антигенни тестове на заетите в образованието - над 3000, като само пет от пробите са положителни.

Около 25 процента от учителите и непедагогическия персонал са заявили желание за ваксиниране срещу COVID-19, но процесът още не е започнал, признаха от РЗИ пред БНР.

„ Учителите другата седмица лека-полека ще започнем. Това са около 4000 човека. Това е педагогически и непедагогически персонал, с детските градини и ясли “, обясняват от РЗИ.

За работещите в училищата от Благоевград и Симитли ваксинацията ще се прави в болницата и в медицински център, като предстои сключване на договори, за останалите общини. „ В болнични заведения и медицински центрове и практиките за извънболнична помощ “.

Към момента целият ваксинационен процес при медиците е приключил за над 1100 човека, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Калоянов, като се увеличава списъкът на преболедувалите коронавируса, желаещи да се ваксинират. Въпреки че има сериозен спад на заразените, през последните дни се забелязва видимо увеличение на положителните проби в Разложкия и Гоцеделчевския район.

„ От два дни усещам някакво засилване. Много антигенни тестове се правят “, отбеляза д-р Калоянов.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19228  Десет са към този момент жертвите на пожара в румънска инфекциозна болница Десет са към този момент жертвите на пожара в румънска инфекциозна болница  Испания ограничи полетите от РЮА и Бразилия Испания ограничи полетите от РЮА и Бразилия  Атанас Мангъров: Мнението на Георги Първанов е комплимент за мен Атанас Мангъров: Мнението на Георги Първанов е комплимент за мен
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР