Жител на Канада стана свидетел на много необичайно зрелище в

...
Жител на Канада стана свидетел на много необичайно зрелище в
Коментари Харесай

Загадъчен светлинен стълб в небето над Канада шокира мрежата

Жител на Канада стана свидетел на много необичайно зрелище в небето. На фона на залязващото слънце мъжът е забелязал светлинен стълб – оптически атмосферен ефект под формата на вертикално сияние.

Всъщност, учените смятат, че в това няма нищо необичайно. „ Вина” за подобно явление имали ледените кристалчета във въздуха, които отразяват слънчевата светлина. В студено време подобни стълбчета могат да се появят и над различни източници за изкуствено осветление. С други думи – всичко е много просто и най-важното – естествено.

В случая със светлинния стълб в Канада обаче нещата не са толкова прости. Работата е там, че над сиянието се е образувал и загадъчен кръг от малки облачета с еднакъв размер и триъгълна форма.

Кадрите на явлението, заснети от канадеца, заляха мрежата. А интернет потребителите се мъчат да намерят рационално обяснение на явлението. Ако светлинният стълб не е нещо свръхестествено, пръстенът от облаци с форма на пирамида над него определено надхвърлят обикновеното. И все още никой не може да обясни по каква причина те са се струпали над него.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР