До края на годината не само, че може да има

...
До края на годината не само, че може да има
Коментари Харесай

СЗО: До края на годината ще има стотици милиони дози от ваксината срещу коронавируса

До края на годината не само, че може да има ваксина срещу COVID-19, но и стотици милиони дози от нея. Прогнозата е на Световната здравна организация (СЗО), след като хиляди учени вече работят за изработването на такъв препарат.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9488
Организацията дори преговаря с правителства и компании как да се разпределят ваксините и кой да ги получи пръв.

Започнаха клинични изпитания на руска ваксина срещу COVID-19

Световната здравна огранизация е оптимист за създаването на ваксината.

" Надяваме се, че през 2021 година ще имаме 2 милиарда дози от една, две или три ефективни ваксини. Все пак това е условно, защото досега не сме одобрили нито една”, коментира Сумия Суаминатан, водещ учен на Световната здравна организация, предаде Нова телевизия.

10 екипа от учени по целия свят, които вече са кандидатствали за тестове върху хора, отчете СЗО. Това е много напреднал етап в разработването на всяка една ваксина. Много от водещите експерти в областта смятат, че отриването на ваксина е само въпрос на време.

СЗО отсега води преговори как да се разпределят първите ваксини и кой да ги получи с приоритет. Независимо от СЗО, няколко държави вече договарят сделки с големи фармацевтични компании за ваксините, преди още да се разработени.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9488  Над 300 000 са към този момент инфектираните с ковид във Англия Над 300 000 са към този момент инфектираните с ковид във Англия  Ню Йорк стартира втория стадий от облекчаването на рестриктивните мерки поради COVID-19 Ню Йорк стартира втория стадий от облекчаването на рестриктивните мерки поради COVID-19  В реанимация с COVID-19 е основният проектант на Благоевград В реанимация с COVID-19 е основният проектант на Благоевград
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР