Дерайлиралият водещ локомотив на товарната влакова композиция в Пловдив е

...
Дерайлиралият водещ локомотив на товарната влакова композиция в Пловдив е
Коментари Харесай

Скандално: Дерайлиралият локомотив в Пловдив същият от инцидента в Хитрино

Дерайлиралият водещ локомотив на товарната влакова композиция в Пловдив е същият, който е бил и при неприятния инцидент в Хитрино. Това каза пред журналисти главният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Окръжният прокурор на Пловдив посочи, че всички институции работят по случая.

„ По разпореждане на главния прокурор след извършване на първоначалния оглед, се очаква на място да пристигне екип от следователи от Националната следствена служба, специализирали в разследване на подобни случаи и инциденти “, каза Румен Попов.

Трима са били машинистите в дерайлиралата товарна влакова композиция при Централна гара в Пловдив, уточни окръжният прокурор на Пловдив.

Попов посочи, че са взети проби за алкохол и наркотици на машинистите, като те са отрицателни. " Тримата са в добро състояние, без травматични увреждания. Към момента се провеждат техни разпити “, каза Румен Попов.

Окръжният прокурор посочи, че по случая е образувано досъдебно производство, по което се извършват активни действия и разпити на свидетели.

Главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „ Пожарна безопасност и защита на населението “ каза, че локомотивите и цистерните от дерайлиралата товарна влакова композиция в Пловдив ще бъдат вдигнати след приключване на огледите.

Николов посочи, че се очаква на място да дойдат кранове от София, които да вдигнат локомотивите и цистерните. " След приключване на огледите ще ни трябват поне 3 часа, за да приключим действията и движението по линиите да бъде възстановено. Няма опасност от изтичане на газ, операцията е рутинна. Ще се работи с кранове, хидравлични инструменти, трябва да се вдигне голяма маса, тоест преди всичко механични дейности “, каза главен комисар Николай Николов.

Той посочи, че реакцията на МВР при настъпване на инцидента е била мигновена. „ Не е имало изтичане на газ, извършва се непрекъснат контрол върху средата. Няма никаква опасност за служителите и за населението “, подчерта Николов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР