Две лечебни заведения в Добричка област - многопрофилните болници в

...
Две лечебни заведения в Добричка област - многопрофилните болници в
Коментари Харесай

В Добричка област две болници ще лекуват пациенти с COVID-19 при нарастване на заболеваемостта

Две лечебни заведения в Добричка област - многопрофилните болници в Добрич и Балчик, ще лекуват пациенти с COVID-19 и усложнения от инфекцията, съобщиха от областния координационен щаб за предложението, което ще бъде направено до министъра на здравеопазването Костадин Ангелов.

Двете болници ще поемат пациентите при достигане на заболеваемост от коронавирусна инфекция 600 на 100 000 души на двуседмична база, посочват от щаба. Всички други лечебни заведения в региона ще трябва да имат готовност да подкрепят двете болници с командировани специалисти.

Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Добрич разполага с общо 329 легла, от които за лечение на пациенти с COVID-19 са 66. Днес 45 от леглата за неусложнени пациенти са били заети, както и четири от определените шест легла за болни на интензивно лечение. МБАЛ-Балчик разполага с 18 легла за пациенти с инфекцията, при които не са настъпили усложнения, и вече са настанени 13 болни, информират от щаба. В третата многопрофилна болница в региона - в Каварна, в епидемичната обстановка са заделени 12 легла за неусложнени пациенти и засега няма настанени болни.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15344  Даниела Дариткова предизвести по кое време може да чакаме локдаун Даниела Дариткова предизвести по кое време може да чакаме локдаун  Нараства броят на инфектираните с COVID-19 в обществени домове в Казанлък и Стара Загора Нараства броят на инфектираните с COVID-19 в обществени домове в Казанлък и Стара Загора  Областният щаб в Смолян не планува болница единствено с Коронавирус кревати Областният щаб в Смолян не планува болница единствено с Коронавирус кревати
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР