Губернаторът на щата Ню Йорк Ендрю Куомо обяви снощи малко

Губернаторът на щата Ню Йорк Ендрю Куомо обяви снощи малко ...

В Ню Йорк вече ще могат да се събират групи до 10 души.


Губернаторът на щата Ню Йорк Ендрю Куомо обяви снощи малко отпускане на строгите карантинни мерки заради пандемията от коронавируса, отнела живота на хиляди хора в щата през последните два и половина месеца, предаде БТА, цитирайки АП.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8409
Досега бяха разрешени групови събирания на до 10 души само за провеждане на религиозни церемонии, както и на събития по случай Дена на паметта - 25 май. Според новия указ на губернатора, действието на този член от предишния указ вече се отнася за всякакви мероприятия с до 10 участници.

В Ню Йорк се разрешават религиозни церемонии с до 10 участници

Щатските власти обаче подчертаха, че въпреки това малко смекчаване, жителите на щата трябва да продължат да спазват изискванията за социално дистанциране и останалите мерки срещу разпространението на коронавируса. По последни данни в Ню Йорк има 358 000 заразени с Ковид-19, като 28 863-ма от тях са починали.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 8409 Проф. Габровски: Трябва да сме горди от успеха в битката за живот Проф. Габровски: Трябва да сме горди от успеха в битката за живот Доц. Чорбанов: Няма доказан случай дете да предаде вируса на друго дете, пускайте ги на градини и ясли Доц. Чорбанов: Няма доказан случай дете да предаде вируса на друго дете, пускайте ги на градини и ясли Акад. Свинаров: Генетичните тестове за COVID-19 са най-надеждни и подходящи Акад. Свинаров: Генетичните тестове за COVID-19 са най-надеждни и подходящи
Повече за Коронавирус
corona най-ново: Вижте последните новини лесни стъпки: Как да се предпазим? просто ръководство: Какви са симптомите? eпидемия: Коронавирус в България

Източник: novini.bg