Вчера излезе едно изследване на Европейския център за заразни заболявания,

...
Вчера излезе едно изследване на Европейския център за заразни заболявания,
Коментари Харесай

Проф. Асен Балтов: Няма 100% защита от COVID-19

Вчера излезе едно изследване на Европейския център за заразни заболявания, което показва, че средният процент на заразен персонал от COVID-19 е 13,6. Най-много заразени лекари има в Ирландия с 29,9%. България върви около 11% и това ни поставя в т,нар. „ златна среда “. Това каза изпълнителният директор на „ Пирогов” проф. Асен Балтов по време на среща с директорите на софийските болници във ВМА, предаде репортер на Novini.bg.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7962
Началникът на РЗИ - София: Повечето заразявания на лекари стават, когато си свалят личните предпазни средства

„ За съжаление се иска много повече. Ако успеем да локализираме няколко центъра, където да се лекуват болните от коронавирус и няколко реанимационни центрове, където също да се лекуват пациентите, които се нуждаят от реанимация, по този начин ще облекчим персонала на много болници. Така ще намалим и риска “, подчерта Балтов.

Той уточни, че говори конкретно за София.

„ Както сме организирали работата сега, се оказа, че ние сме с най-много заразен персонал “, посочи началникът на „ Пирогов “.

„ Не всичко се свежда до лични предпазни средства. Няма 100% защита от зараза “, посочи проф. Асен Балтов.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7962  Медицински сестри ще оказват помощ на свои сътрудници от инфекциозното поделение на гоцеделчевската болница Медицински сестри ще оказват помощ на свои сътрудници от инфекциозното поделение на гоцеделчевската болница  Излязоха пробите за ковид на чиновниците в Дом за остарели хора край Тервел Излязоха пробите за ковид на чиновниците в Дом за остарели хора край Тервел  Началникът на РЗИ - София: Повечето заразявания на лекари стават, когато си смъкват персоналните защитни средства Началникът на РЗИ - София: Повечето заразявания на лекари стават, когато си смъкват персоналните защитни средства
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР