Всички сценарии са възможни и ние се готвим за най-лошия.

...
Всички сценарии са възможни и ние се готвим за най-лошия.
Коментари Харесай

Проф. д-р Ангелов: Разкриваме координационен център за линейки с пациенти с COVID-19

Всички сценарии са възможни и ние се готвим за най-лошия. Тенденцията, която се наблюдава в България е, че заболеваемостта намалява. Това е за последните две седмици. Има увеличаване на смъртните случаи в уязвимите групи. Много са показателите, които се следят. Това заяви в ефира на Нова телевизия здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов  Костадин Ангелов Костадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г. по повод случаите на коронавирус у нас.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11187
Що се отнася до Варна и до Русе, той заяви, че цялата ситуация се контролира. " Взети са им проби, има настанени за лечение. Много е важно всички мерки, които ние казваме, да се спазват. Не можем да сложим полицай до всеки човек, това е до лична отговорност ", смята още той.

Коронавирусът взе 11 жертви у нас за последното денонощие

" Истината е, че за вируса има още много неизвестни. Липсата на лекари в здравната система е проблем от години. Там където има специалисти - се разкриват структури ", каза още той. По думите му няма отказ от лечение на хора, има оборудвани реаномобили за пациентите, които се нуждаят от това.

" Ще се създаде координационен център, в който ще пристигат линейки с пациенти с коронавирус и той ще ги насочва към болниците, които ще ги приемат. У нас има 160 лекари, които са инфекционисти. Имаме достатъчно профилни специалисти, не е необходимо тези пациенти да бъдат лекувани само от инфекционисти. Имаме достатъчно реанимационни легла ", подчерта още той.

Според него има достатъчно лични предпазни средства за месеци напред.

" 163 млн. лева е проектът за реформа на Спешната помощ. Ще бъдат осигурени максималният брой на необходимите линейки. Пристигането на линейката зависи от мястото, където се намираме. Целта ни е малките общини да бъдат оборудвани с необходимата апаратура. Ще бъдат закупени три хеликоптера, в момента имаме на разположение такива от Министерство на отбраната ", обясни още проф. Ангелов.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11187  Разрешиха поетапно отваряне на секс промишлеността в Берлин Разрешиха поетапно отваряне на секс промишлеността в Берлин  Защо стопираха парите за българската ваксина против COVID-19? Защо стопираха парите за българската ваксина против COVID-19?  Все повече градове във Франция вкарват условието за носене на маски навън Все повече градове във Франция вкарват условието за носене на маски навън
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР