Все още никой не е успял да докаже дали духовете

...
Все още никой не е успял да докаже дали духовете
Коментари Харесай

Тръпки да ви побият: Това са най-зловещите структури в света

Все още никой не е успял да докаже дали духовете всъщност съществуват (дори да сте били преследвани от такива като деца), но това не означава, че някои сгради не могат да изглеждат досущ страшни като тях.

Със зиг-заг екстериори и зловещо осветени интериори, по света има сгради, които са твърде плашещи, за да влезем в тях. А най-интересното е, че някои от тях са дело на световноизвестни имена в архитектурата.

Това е най-екстремният хотел в света!
Готови ли сте за зловеща обиколка?
Разположен в Шотландия, Музеят на река Гийзууд от Заха Хадид архитектс е завършен през 2011 г.
Изглед през нощта към Flame Towers в Баку, Азербайджан. Завършени през 2013 г., сградите са проектирани от американската фирма HOK.

Supertree Grove, близо до Marina Bay Sands в Сингапур, разполага със структури, които биха могли да растат на друга планета. Те са с височина от 25 до 50 метра и са осветени нощем.

Разположена в Милано, кулата Velasca е построена през 1950 г. от италианската фирма BBPR.

Хоризонтът на Банкок завинаги се променя, когато небостъргачът на MahaNakhon е завършен през 2016 г. Простирайки се на около 315 метра във въздуха, структурата струва почти 1 млрд. долара.

На лъскава церемония обявиха най-добрия ски курорт в света за 2018 година


Музеят за съвременно изкуство на Кливланд е проектиран от световноизвестния ирански архитект Фаршид Мусави.

Музеят " Роял Онтарио " в Торонто е проектиран от архитекта Даниел Либескинд. Структурата е избрана сред 50 финалисти в международно състезание.

DC Tower 1 във Виена е втората най-висока сграда в страната (248 метра). Проектирана от Доминик Перо, сградата се отличава с фасада, която сякаш се движи.

Проектиран от Moshe Safdie и завършен през 2010 г., хотел Marina Bay Sands в Сингапур прилича на космически кораб.

Поглед към стотици колоритни, но все пак страховити апартаменти в Хонконг. Високата цена на живот тук принуждава много хора да обитават малки жилища.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР