Властите в две китайски провинции ще насърчават със субсидии онези

...
Властите в две китайски провинции ще насърчават със субсидии онези
Коментари Харесай

Kитай дава субсидии на земеделците, които се откажат да отглеждат диви животни

Властите в две китайски провинции ще насърчават със субсидии онези земеделски стопани, които се откажат от отглеждането на диви животни за хранителни нужди, предадoха Франс прес и БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8223
Този бизнес беше причината Китай да получи много критики по време на пандемията. Според повечето учени, вирусът, причиняващ COVID-19, е тръгнал от животните и се е предал на хората. Пазар в китайския град Ухан, беше посочен както първоизточник на епидемията, тъй като в него се продаваха множество живи диви животни.

Китай: Работихме прозрачно!

Китай официално забрани в края на месец февруари консумацията и незаконната търговия с диви животни.

В петък централната провинция Хунан представи проект за програма, която стимулира финансово отказа на земеделските стопани от отглеждането на диви животни и пренасочването им в други сектори като традиционните селскостопански практики - животновъдство, засаждането на площи с плодове, зеленчуци, с чаени плантации и лечебни растения. Местните власти ще компенсират щетите от спряния бизнес с диви животни въз основа на живото им тегло, което ще бъдат изкупувано на фиксирана цена.

Цената на кобрите беше определена на 120 юана килограма /15 евро/, а тази на бамбуковите плъхове ще бъде 75 юана /9,6 евро/. Цената на една циветка, считана за едно от животните, предали вируса на ТОРС на човека, ще бъде 600 юана или 77 евро.

Съседната провинция Дзянси също обяви за създаването на фонд за подкрепа на хората, които отглеждат диви животни за консумация. Агенцията припомня, че според американската асоциация " Хюмън съсайъти интернешънъл " бизнесът с диви животни в Китай възлиза на 67 милиарда евро.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8223  Положителна проба за COVID-19 затвори районното министерство Положителна проба за COVID-19 затвори районното министерство  Започва поетапно работа детските градини в община Троян Започва поетапно работа детските градини в община Троян  Швеция е с най-висока смъртност от ковид в Европа на глава от популацията за последните седем дни Швеция е с най-висока смъртност от ковид в Европа на глава от популацията за последните седем дни
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР