Висшите съветници на британското правителство по здравните въпроси се договориха

...
Висшите съветници на британското правителство по здравните въпроси се договориха
Коментари Харесай

Британските власти понижават равнището на тревога във връзка с COVID-19

Висшите съветници на британското правителство по здравните въпроси се договориха равнището на заплаха от COVID-19 в Обединеното кралство да бъде понижено с една степен от " високо или нарастващо експоненциално предаване " на " циркулираща сред населението епидемия ", съобщава БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9519
Обединеният център по биосигурност препоръча равнището на тревога във връзка с COVID-19 да бъде понижено от 4-то ниво (циркулираща сред населението епидемия от COVID-19; степента на предаване е висока или нараства експоненциално) на 3-то ниво (циркулираща сред населението епидемия от COVID-19).

Над 300 000 са вече заразените с коронавирус във Великобритания

При въвеждането му в средата на май равнището на тревога беше от 4-та степен. Имаше стабилен спад в броя на случаите и в четирите съставни страни в Обединеното кралство и тази тенденция се запазва, казаха здравните съветници от Англия, Северна Ирландия, Уелс и Шотландия.

" Това не означава, че пандемията е приключила. Вирусът продължава да се разпространява сред населението и има вероятност да бъдат локализирани нови огнища ", предупредиха те.

" Понижаването на равнището на тревога в Обединеното кралство е много важен момент за страната и е истинско признание за решителността на британците да преборят този вирус ", заяви здравният министър Мат Хенкок.

Британското правителство обяви днес също план на стойност 1 милиард лири (1,1 млрд. евро), за подпомагане на учениците, лишени от обучение заради карантината, да наваксат пропуснатото. До 2 милиона деца ще имат достъп до частни преподаватели благодарение на програма от 350 милиона лири. Друго финансиране, от 650 милиона лири, е предназначено за началния и средния курс на образование за учебната 2020-2021 г.

Учебните заведения сами ще решават как да използват парите, но правителството очаква с тях да се организира например обучение на малки групи.

" Решен съм да направя всичко възможно от септември всички деца да могат се върнат в училище. Веднага, щом е възможно, ще представим проекти как да стане това ", обясни в комюнике премиерът Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е.

Учебните заведения във Великобритания бяха затворени на 20 март заради пандемията, отнела, по последни данни от вчера, живота на над 42 000 души. Някои ясли и детски градини в Англия възобновиха работа от 2 юни, а някои ученици от средния курс се върнаха в клас тази седмица. Правителството обаче се отказа да върне всички деца от началния курс в училище преди лятната ваканция, както беше планирано първоначално. Всяка от четирите съставни страни на Обединеното кралство има своя " пътна карта " за отпадане на ограниченията.

Шотландия предвижда да върне учениците си в клас през август, докато в Северна Ирландия някои учебни занятия ще бъдат подновени изцяло в края на август. Смъртността от COVID-19 в Англия и Уелс е по-висока сред хората, които се идентифицират като мюсюлмани, евреи и хиндуисти или сикхи, отколкото при тези, които се определят като християни или атеисти, съобщи днес британският статистически институт. Предишни изследвания на института показаха, че при чернокожите и някои етнически малцинствени групи има много по-висок риск от смърт от заболяването, отколкото при бялото население, припомня Ройтерс.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9519  Два нови случая на COVID-19 в Разлог, затвориха детска градина Два нови случая на COVID-19 в Разлог, затвориха детска градина  Екзакта: 69 % от българите дефинират като съответни ограничаващите ограничения от март до май Екзакта: 69 % от българите дефинират като съответни ограничаващите ограничения от март до май  Шефът на Пирогов проф. Асен Балтов има построени антитела

Шефът на Пирогов проф. Асен Балтов има построени антитела
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР