В деня на малкия Великден по католическия календар Папа Франциск

...
В деня на малкия Великден по католическия календар Папа Франциск
Коментари Харесай

Папата възхвали ролята на жените по време на епидемията

В деня на " малкия Великден " по католическия календар Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март се помоли за страните, пострадали най-много от пандемията от коронавируса, като изрази особената си близост и обич към тях. Той назова конкретно Италия, САЩ, Испания и Франция, където има " много заразени и починали ", предаде Асошиейтед прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5260
Светият отец говори не от прозореца, гледащ към огромния ватикански площад пред катедралата " Свети Петър ", който заради епидемията пустее, а от личната си библиотека.

Папата с призив заради коронавируса
Той каза, че се моли за лидерите, учените, политиците, които вече са започнали да търсят изход от незапомнената криза, и ги призова " да намерят верния път, който винаги трябва да бъде в полза на хората ".

В ранната си сутрешна молитва той специално отбеляза ролята на жените по време на пандемията, които " работят в болниците, в полицейските сили или в магазините, като в същото време се грижат за децата, възрастните и инвалидите у дома ". Папата специално отбеляза, че по време на продължителните седмици на карантинен престой вкъщи " жените са изложени на риск или страдат от домашно насилие ", защото случаите на малтретиране срещу тях са зачестили.

" Нека да се помолим за тях, за да им даде Бог сили, а нашите общности да ги подкрепят заедно с техните семейства ", каза Франциск, цитиран от Ройтерс.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5260  Раздадоха топъл обяд на русенци Раздадоха топъл обяд на русенци  Случаите на COVID-19 в България към този момент са 685, умрелите са 32-ма Случаите на COVID-19 в България към този момент са 685, умрелите са 32-ма  Задържаха шеф на сръбски старешки дом по обвиняване, че е заразил 139 души с COVID-19 Задържаха шеф на сръбски старешки дом по обвиняване, че е заразил 139 души с COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР