Ваксинацията в Турция започва в четвъртък или петък, съобщават турските

...
Ваксинацията в Турция започва в четвъртък или петък, съобщават турските
Коментари Харесай

Ваксинацията срещу COVID-19 в Турция започва до дни

Ваксинацията в Турция започва в четвъртък или петък, съобщават турските вестници днес, позовавайки се на думите на турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

Хладилни камиони са подготвени и очакват да бъдат натоварени и да откарат китайските ваксини от столицата Анкара до всичките 81 окръга на страната. Тировете поддържат температура до минус 20 градуса, пише " Хюриет ". Вътре в градовете ваксините ще бъдат разпределяни с по-малки автомобили.

Първоначално ще бъдат ваксинирани здравните работници, а след това ще се премине към ваксинация и на хората над 65 години. Лицата, които ще бъдат имунизирани, ще подписват декларация за съгласие. След десетина дни се очаква в страната да пристигнат и 500 хиляди дози от ваксината на Пфайзер/БиоНТех, пише още " Хюриет ".

" Ваксинацията започва тази седмица. Първата доза - четвъртък или петък ", пише по темата и в. " Йени шафак ". Президентът разкри графика за ваксинация, очакван с интерес от гражданите, след 4-часово заседание на кабинета вчера, посочва още вестникът.

" Акшам " отбелязва, че изпитанията на китайската ваксина, вече са приключили. Първият транш от ваксината беше доставен в страната на 30 декември и Турция предприе собствени изследвания на препарата. Дейностите от Фаза 3 на китайската ваксина са завършили и доброволците, участвали в изпитанията, са изследвани за антитела, допълва БТА.

" Успяхме да ограничим разрастването на епидемията чрез мерките, които взехме. Поетапно ще намалим ограниченията ", обеща президентът, цитиран от " Акшам ".

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18168  РЮА затваря сухопътните си граници за месец РЮА затваря сухопътните си граници за месец  Д-р Брънзалов: Ние сме в изискванията на зараза и би трябвало да ѝ счупим гръбнака с имунизацията Д-р Брънзалов: Ние сме в изискванията на зараза и би трябвало да ѝ счупим гръбнака с имунизацията  Борис Джонсън съобщи, че страната му е Борис Джонсън съобщи, че страната му е " в конкуренция с времето " посредством имунизацията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР