Ваксината срещу COVID-19, разработена от университета Оксфорд и компания АстраЗенека

...
Ваксината срещу COVID-19, разработена от университета Оксфорд и компания АстраЗенека
Коментари Харесай

Учени: Оксфордската ваксина е 76% ефикасна за 3 месеца след първата доза

Ваксината срещу COVID-19, разработена от университета Оксфорд и компания " АстраЗенека " е 76 на сто ефикасна срещу инфекция със симптоми за период от три месеца след поставяне на първата доза, съобщи Ройтерс, като цитира научна статия на специалисти от Оксфорд, която не е преминала независима оценка.

Ефикасността на ваксината се подобрява, когато по-късно се постави втората доза, предава БТА.

От университета подчертават, че резултатите от изследванията подкрепят решението на британското правителство да увеличи интервала между приема на двете дози и втората доза да се инжектира до 12 седмици след първата.

Според учените това е " ефикасна стратегия за намаляване на заболеваемостта ".

При прием на втората доза от 12 седмици и повече ефикасността на ваксината е 82,4 на сто в сравнение с 54,9 на сто в случаите, когато втората доза се приема по-рано от шест седмици след първата доза, цитира Ройтерс заключение от статията.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19239  Франция утвърди имунизацията на Франция утвърди имунизацията на " Астра Зенека "  " Гардиън ": Коктейлите от антитела са безсилни пред новите варианти на Коронавирус  Швеция няма да употребява имунизацията на Швеция няма да употребява имунизацията на " АстраЗенека " при хора над 65 година
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР