В Обединеното кралство за последните 24 часа бяха регистрирани още

...
В Обединеното кралство за последните 24 часа бяха регистрирани още
Коментари Харесай

739 нови починали от COVID-19 на Острова, лекарите измислиха име на възпалителния синдром, засягащ децата

В Обединеното кралство за последните 24 часа бяха регистрирани още 739 случая на починали заразени с новия коронавирус. С това общият брой на жертвите възлиза на 27 510 души, предаде Франс прес. Данните включват починалите в болниците и в старческите домове.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6951
Правителството на страната беше критикувано, че късно е осъзнало мащабите на кризата и че не е прилагало достатъчно тестове за откриване на заразени. Днес обаче кабинетът се похвали, че е постигнал в последния момент целта за извършване на 100 000 диагностични теста на ден. Министърът на здравеопазването Мат Ханок каза, че са били извършени 122 347 теста в последния ден на април.

Първоначално правителството пазеше тестовете за най-сериозните случаи, като и за лекарите на първа линия въпреки препоръките на Световната здравна организация да се тестува възможно най-много хора. После правителството разшири процеса до ключови работници като полицаи и преподаватели, жители и служители на старчески домове, както и до хората над 65 години и работниците, които трябва да напуснат домовете си и които имат симптоми. Самият премиер Борис Джонсън се зарази и после оздравя от болестта COVID-19, причинена от коронавируса.

Мистериозна болест убива деца във Великобритания

Същевременно днес медиците от Кралския колеж за педиатрични заболявания и детско здраве обявиха детайлното работно наименование на възпалителния синдром, засягащ децата, който може да е свързан с COVID-19, предаде БТА, цитирайки АП. Името, което те са дали на синдрома е COVID-педиатричен мултисистемен възпалителен синдром. В изявление на медиците се казва, че все още е неясно дали този синдром се причинява от COVID-19. Във Великобритания той беше идентифициран при около 20 деца, както и при малък брой деца в Европа.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6951  Фризьори и бръснари работиха гратис на централен неаполски площад в символ на митинг против управляващите Фризьори и бръснари работиха гратис на централен неаполски площад в символ на митинг против управляващите  Сексолог: Ще се наложи да се лишите от някои удоволствия след COVID-19 Сексолог: Ще се наложи да се лишите от някои удоволствия след COVID-19  За последното денонощие - 2188 случая на заразяване с COVID-19 и 84 нови жертви в Турция За последното денонощие - 2188 случая на заразяване с COVID-19 и 84 нови жертви в Турция
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР