В Ловешка област са изявили желание да се ваксинират срещу

...
В Ловешка област са изявили желание да се ваксинират срещу
Коментари Харесай

В Ловешка област започна ваксинацията срещу коронавирус

В Ловешка област са изявили желание да се ваксинират срещу коронавирус 740 души медицински и немедицински персонал от болничната и извънболнична помощ, които попадат в първата фаза на имунизационната кампания. Днес започна поставянето на първите ваксини в Ловеч, Троян, Луковит и Тетевен. Първа в Ловеч, в неотложния кабинет на МБАЛ " Проф. д-р Параскев Стоянов ", се имунизира Цветомира Шонова, медицинска сестра в ОАИЛ.

" Чувствам се добре. За мен ваксинирането е много важно, защото това е начинът да се спасят хората. Вирусът е много опасен и трябва да се ваксинираме, за да се преборим с него ", каза Шонова.
След нея ваксини бяха поставени на д-р Илияна Казакова, управител на Медицински център - Ловеч, както и на д-р Иван Тодоров.

" Край мен има доста възрастни хора с хронични заболявания. Това е основната причина да се ваксинирам. На хората ще кажа да не се страхуват от имунизацията, но и от вируса, защото страхът ги убива. Влизайки в Ковид-отделението видях, че страхът повече ги убива отколкото самата инфекция, въпреки че и тя не е безобидна ", заяви д-р Казакова и добави, че именно ваксините са решили много проблеми в миналото с опасни заболявания.

" Работя на няколко първи линии - в Центъра за спешна медицинска помощ, неотложния кабинет, в Отделението по хемодиализа. Видях няколко души как умират от Ковид и реших, че предпочитам ваксината пред смъртта. Продължавам да спазвам мерките до седмия ден на втората доза, когато се надявам, че ще имам добър имунитет ", посочи д-р Тодоров.

Директорът на Регионалната здравна инспекция в Ловеч д-р Анета Винева поясни, че имунизационната кампания в областта ще бъде в рамките на два дни, в които трябва да бъдат приложени стоте отпуснати на този етап дози от ваксината. Днес поставянето им е започнало и в Троян, Луковит и Тетевен. Създадена е организация желаещите през 15-20 минути да се ваксинират, за да няма струпване на хора.



Тя каза още, че според данните на Националния статистически институт, в Ловешка област цялото медицински съсловие е 2207 души. От тях заявилите желание са 740 души, което около 33 процента от всички в областта.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17514  Вижте кои са формалните почивни дни през 2021 година Вижте кои са формалните почивни дни през 2021 година  Британският вид на COVID-19 е обвързван с по-висок вирусен товар Британският вид на COVID-19 е обвързван с по-висок вирусен товар  Белгия обмисля смяна в проекта за имунизация против COVID-19 Белгия обмисля смяна в проекта за имунизация против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР