В Бургас започна мащабна дезинфекция на обществените места срещу COVID-19.

...
В Бургас започна мащабна дезинфекция на обществените места срещу COVID-19.
Коментари Харесай

Мащабна дезинфекция в Бургас заради бума на COVID-19

В Бургас започна мащабна дезинфекция на обществените места срещу COVID-19.

Мярката беше предприета, след като областта зае челното място в страната по брой заболели на глава от населението.

Пръскането става с аерозол, в който е разтворен дезинфектант. Насочването на струята се управлява с джойстик, така че да стигне и до труднодостъпни места.

Дезинфекцията ще продължи по график до Коледа – през деня в ромските махали, а през нощта – по централните улици и пешеходни зони. Въпреки че препаратът е безопасен, е добре поне за час да се избягва минаването през района на дезинфекция, предупреждават специалистите. Пръскането ще продължи до Коледа.

„ Всички действия, които биха могли да подпомогнат ограничаването на коронавирус епидемията, биха били подходящи. В случая препаратът, който се използва, е с много добри бактерицидни и вирусоцидни характеристики, така че при много малка концентрация постига максимален ефект. Ако през март месец ползвахме тонове разтвор при обработката на улици, спирки, автобуси и т.н., сега с един резервоар, с едно зареждане на машината около 300 литра, може да бъде обработена площ около 30 декара “, обясни директорът на „ Околна среда “ в Община Бургас Павлин Михов, предаде бТВ.

Според експертите е нужно около час, за да бъдат унищожени бактериите и вирусите.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16938  Европейски Съюз взема решение за имунизацията на Moderna на 6 януари Европейски Съюз взема решение за имунизацията на Moderna на 6 януари  Броят на инфектираните с COVID-19 в Литва надвиши 100 хиляди души Броят на инфектираните с COVID-19 в Литва надвиши 100 хиляди души  Португалия постанова полицейски час в новогодишната нощ Португалия постанова полицейски час в новогодишната нощ
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР