Бургаските пазари работят при специален режим в изпълнение на въведените

Бургаските пазари работят при специален режим в изпълнение на въведените ...

Бургаските пазари работят при специален режим заради COVID-19.


Бургаските пазари работят при специален режим в изпълнение на въведените от Министерството на здравеопазването противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19.

Влизането и излизането в търговската част, където са разположени щандовете с продукти, се осъществява от различни места.

По този начин се улеснява спазването на дистанция и се ограничава близкият контакт между хората. Във вътрешната част придвижването се извършва само в една посока, като за целта са поставени указателни стрелки и табели. В изпълнение на здравните норми за безопасност щандовете са разположени на разстояние от 1,5 метра един от друг. Дистанцията, която посетителите трябва да спазват помежду си, е 2 метра. Носенето на предпазни маски и използването на дезинфектант е задължително.

Представители на РЗИ, ОД на МВР, Дирекцията по безопасност на храните и Община Бургас извършиха проверка за спазването на противоепидемичните мерки. Тяхното стриктно изпълнение е изключително важно и гражданите трябва да проявяват нужната отговорност, съветват експертите.

При необходимост ще бъдат въвеждани и допълнителни изисквания към начина на работа на пазарите, за да се ограничи разпространението на COVID-19.
Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 14093  И Народният театър затваря врати И Народният театър затваря врати Временно се затварят пенсионерските клубове в Димитровград Временно се затварят пенсионерските клубове в Димитровград Великотърновска област вече е сред червените зони в страната заради COVID-19 Великотърновска област вече е сред червените зони в страната заради COVID-19
Повече за Коронавирус
corona най-ново: лесни стъпки: просто ръководство: eпидемия:

Източник: novini.bg