Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Италия от началото

...
Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Италия от началото
Коментари Харесай

Над 1 милион заразени с COVID-19 в Италия, Испания иска отрицателен PCR тест от влизащите в страната

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Италия от началото на пандемията премина прага от 1 милион души, предадоха световните агенции. За последното денонощие бяха регистрирани 32 961 нови случая на зараза спрямо 35 098 вчера. Общо заразените от началото на пандемията в Италия стават 1 028 424, съобщава БТА.

За последното денонощие от усложнения от заразата са починали 623 души спрямо 580 вчера. Това е най-високият показател в тази насока от 6 април досега. Общо от началото на пандемията в Италия починалите заразени са 42 953.

Съседна Испания реши да изисква от всички пътници от страни с висок риск на разпространение на заразата да представят при влизането си на испанска територия отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди това, предадоха световните агенции. Испания ще прибегне до критериите на ЕС, за да определи кои страни са високорискови, поясни здравното министерство на страната.

Основният референтен показател ще бъде броят на заразените на 100 000 жители за последните 14 дни. Съгласно системата в ЕС високорискови са страните със 150 и повече случая на зараза на 100 000 души за последните 14 дни. Взима се също предвид и процентът на положителните тестове спрямо общия брой на извършените тестовете и ако той надхвърля 4 процента, страната също е високорискова.



В Испания има почти 1,4 милиона случая на зараза, а починалите от началото на пандемията са около 39,7 хиляди души. Във Великобритания властите съобщиха 595 нови случая на починали заразени с коронавируса за последното денонощие, предадоха световните агенции. С това смъртните случаи превишават 50 000 от началото на пандемията. За последното денонощие заразените се увеличиха с 22 950 души до общо около 1,25 милиона.

Междувременно шведското правителство обяви, че планира да забрани продажбата на алкохол в баровете, ресторантите и нощните клубове след 22 ч. като част от усилията за възпиране на разпространението на коронавируса.

В Швеция има от началото на пандемията 166 707 потвърдени случая на зараза и над 6000 починали от усложнения от заразата.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14808  Лекар с мрачна прогноза: Ако сегашната обстановка се резервира още 2 месеца, няма да има кой да се грижи за болните Лекар с мрачна прогноза: Ако сегашната обстановка се резервира още 2 месеца, няма да има кой да се грижи за болните  Рекорден брой новозаразени и умряли от ковид в Сърбия Рекорден брой новозаразени и умряли от ковид в Сърбия  Бойко Борисов: COVID-19 е извънредно оръжие, което покоси света

Бойко Борисов: COVID-19 е извънредно оръжие, което покоси света
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР