Болницата в Търговище очаква доставка на PCR - лаборатория. Договорът

...
Болницата в Търговище очаква доставка на PCR - лаборатория. Договорът
Коментари Харесай

Болницата в Търговище очаква доставка на PCR -лаборатория

Болницата в Търговище очаква доставка на PCR - лаборатория. Договорът с Министерството на здравеопазването е вече сключен, а срокът на процедурата е четири седмици. Това каза за БТА изпълнителният директор на МБАЛ д-р Иван Светулков.

Лабораторията ще бъде ситуирана в основната сграда на здравното заведение - на приземния етаж, в западното крило, където има и отделен вход. По думите на д-р Светулков болницата има персонал, който да работи в новата лаборатория.



Екипът ще бъде допълнително обучен в националната референтна лаборатория. Очакванията на ръководството са, когато лабораторията заработи, да се съкрати времето за поставянето на диагнозата. Защото в момента има пациенти с типични показатели, които изчакват в триажното отделение, до получаването на резултата от PCR-теста.

От началото на пандемията МБАЛ - Търговище изпраща тестове за изследване в лаборатории във Варна, Разград и други, което отнема време - 2-3 дни.

При пускането в действието на новата апаратура, то ще бъде съкратено до 2-3 часа. Ще се спестят и средства от страна на здравното заведение, което ще заплаща единствено стойността на теста. В лабораторията ще могат да се изследват и граждани срещу заплащане.

Полза от съоръжението ще има и за служителите от РЗИ - за вземане на по адекватни мерки при уведомяването на контактните.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15696  Белият дом обмисля повдигане на рестриктивните мерки за пътешестване от Европа до Съединени американски щати Белият дом обмисля повдигане на рестриктивните мерки за пътешестване от Европа до Съединени американски щати  2226 нови случая на инфектирани с COVID-19 в Словения 2226 нови случая на инфектирани с COVID-19 в Словения  Проф. Асен Балтов прикани да се подарява кръвна плазма Проф. Асен Балтов прикани да се подарява кръвна плазма
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР