Близо 140 пациента са преминали през новоразкритите приемни кабинети в

...
Близо 140 пациента са преминали през новоразкритите приемни кабинети в
Коментари Харесай

Пловдив: Близо 140 пациента са преминали през приемните кабинети за COVID-19

Близо 140 пациента са преминали през новоразкритите приемни кабинети в УМБАЛ " Каспела ", Транспортна болница и МБАЛ " Свети Пантелеймон ", съобщи областният управител Дани Каназирева по данни на директорите на лечебните заведения.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4109
Целта на приемните кабинети е да се ограничи натиска пред инфекциозната клиника на УМБАЛ " Свети Георги ", където се събират десетки чакащи да бъдат прегледани заради съмнения за носителство на инфекция на COVID-19 ", както и да се облекчи работата на лекарите-инфекционисти, заяви Дани Каназирева.

Двама пациенти с COVID-19 починаха в УМБАЛ “Света Анна”

По данни на управителя на УМБАЛ " Каспела " проф. Илиян Дойков, за седмица през приемния кабинет там са преминали 105 пациенти. Броят на хоспитализираните е 19. С коронавирус са трима, като за тях беше съобщено през седмицата. Изписани са 9. От отварянето на приемния кабинет в МБАЛ " Свети Пантелеймон ", от пациентите, преминали през него, няма хоспитализирани. Всички проби на лекарите, на медицински персонал и на пациентите, които са били контактни на пациента с коронавирус, първоначално настанен там, а след това преместен в Инфекциозна клиника към УМБАЛ " Св. Георги ", са отрицателни, заяви управителят д-р Константин Сапунджиев. 18 лица с притеснения и симптоми, свързани с инфекцията на корнавируса, са посетили и новооткрития приемен кабинет в Транспортна болница, съобщи директорът д-р Пламен Павлов. Само един от тях е насочен към инфекциозната клиника към УМБАЛ " Св. Георги ", а останалите - за домашно лечение.

Областният управител Дани Каназирева припомни, че медиците в приемните кабинети преценяват на място, според състоянието на болният дали ще му бъде назначено домашно лечение или ще бъде хоспитализиран в разкрития отделен блок за лечение на COVID-19 в УМБАЛ " Каспела ", или в Транспортна болница, която беше преструктурирана за лечение на пациенти в средно-тежко състояние.

В разкритите приемни кабинети са взети всички противоепидемични мерки, след всеки пациент се извърша щателна дезинфекция, а медицинският персонал е обезпечен с нужните защитни средства и предпазни облекла.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4109  Пандемията от ковид може да коства на международната стопанска система над 4 трилиона $ Пандемията от ковид може да коства на международната стопанска система над 4 трилиона $  Двама пациенти с COVID-19 починаха в УМБАЛ “Света Анна ” Двама пациенти с COVID-19 починаха в УМБАЛ “Света Анна ”  Вътрешна македонска революционна организация с претенции за засегнатите компании и лица по време на изключителното състояние Вътрешна македонска революционна организация с претенции за засегнатите компании и лица по време на изключителното състояние
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР