Безспорно едно от нещата, които най-много дразнят пловдивчани е безобразното

...
Безспорно едно от нещата, които най-много дразнят пловдивчани е безобразното
Коментари Харесай

Тези шофьори се прочуха с "майсторското" си паркиране из цял Пловдив

Безспорно едно от нещата, които най-много дразнят пловдивчани е безобразното паркиране. През изминалата година стотици шофьори объркаха кръстовища, тротоари, градинки, зелени площи и какво ли още не с паркоместа.

Едни се оправдават, че е само за малко, други запушват движението с часове, трети пък изобщо не се трогват от абсурдното си паркиране. Факт е, че с увеличаването на трафика в града и застояването, проблемът с паркирането все повече се изостря, но това в никакъв случай не извинява водачите, решили, че правилникът за движение не важи, щом няма къде да се спре, пише trafficnews.bg.

Да, той е валиден за всички и няма вратички. Нито за 5 или 15 минути. Правилата трябва да се спазват, за да има все пак някакъв ред в града – иначе пешеходците ще трябва да се научат да летят, а към момента това е невъзможно…
Няма как да изброим всички шофьори, възмутили пловдивчани през изминалата година, но все пак ще ви припомним някои от тях, които са се отличили с наглата си постъпка.
Започваме с три дами, които показаха как НЕ трябва да се паркира! Първата от тях тръгнала да взима детето си от училище „ Антим I”, за тази цел решила да спре точно пред входа на школото и то в средата на улицата.

Влязла в сградата и очевидно се забавила повече от плануваното. Междувременно се наложило останалите шофьори да влизат в лентата за насрещно движение, за да могат да заобиколят автомобила. Колата останала така повече от 40 минути…
Втората шофьорка пък решила, че най-дясната лента е паркинг и паркирала точно пред светофара.

„ Спрях на светофара на кръстовището на „ Южен” и Коматевско шосе в посока Коматево и бях потресен от абсурдното спиране на няколко автомобила в непосредствена близост до кръстовището. Още по-абсурдно бе гледката на мерцедес, който беше спрял точно под светофара. Дори и да иска някой да завие на дясно той няма как да го направи от дясна лента и трябва да предприеме маневрата от средна лента. В този момент се появи шофьорката, която подтичвайки се качи в колата си и когато светна зелено потегли. Дори и да е спряла за малко това в никакъв случай не я оневинява”, разказва пловдивчанин.
В третия случай, пък става въпрос за дама, тръгнала на… шопинг. Безумната ситуация се разигра в ЖК „ Тракия “ - без никакви притеснения, жената оставила синьото си ситроенче върху зебрата на ул. „ Съединение” и отпрашила към близкия магазин.
След половин час отсъствие, натоварена с торбите и видимо спокойна, шофьорката се върнала и потеглила.
Друг случая, който събра възмущение под тепетата е на учебен автомобил, кацнал на пешеходна пътека. Мястото е точно пред магазин от голяма хранителна верига на булевард „ Източен “, а най-озадачаващото в случая е, че на паркинга има поне 30 свободни места.

През 2018 не бяха малко и случаите на запушени гаражи от автомобили. Дари заради липса на алтернатива или лошо зрение, много шофьори не забелязват, че спират точно пред гараж. Някои от тях може и да се надяват, че собственикът няма да се появи скоро, но в някои случаи не става така.

Пловдичанка например издирва собственикът на автомобил, спрял в непосредствена близост до гаража й и изоставил така мерцедеса си така няколко седмици. Всеки ден шофьорката правила трудни маневри, за да може да извади колата си. Тази история завърши с щастлив край и след нашата публикация.
Много често именно заради неправилно спрени коли стават и инциденти. Именно това се случи на шофьорка, която се опитала да премине по ул. " Лейди Стангфорд " и в крайна сметка останала без джанта.

Причината за това е лъскав джип, спрял в дясно по разрешената посока за движение, като дотук нарушение няма. Начинът на спиране обаче " изяжда " оставеното и без това тясно място за преминаване - предната гума на возилото с голям калибър е оставена стърчаща и именно тя, заедно с джантата, влиза в контакт с возилото на нашата читателка.
Ето и още няколко " майстори " на паркирането под тепетата:
Някои шофьори са добри в това да успяват да спрат на възможно най-малки парко места, а други изпъкват с наглостта си като се разполагат в най-различни участъци, забранени за паркиране. Изисква се умение да спреш в средата на тротоар на оживен булевард и без капка свян да оставиш автомобила си така в продължение на няколко дни. Ето и именно такъв случай на шофьор, окупирал тротоара на „ Васил Априлов”.

Друг шофьор на джип пък прецени, че кръстовището е напълно подходящо място на паркинг...

А за това паркиране, определено е необходим майсторлък:

Водачът е успял да паркира пред два гаража, изцяло на тротоара, на сантиметри от дърво от едната си страна, на сантиметри от врати и блокова фасада от другата, на метри от училище " Душо Хаджидеков ".
Двама шофьори на лъскави автомобили пък възмутиха пловдивчанка, която решила да повърви пеша из града под тепетата. Причината е, че и двамата спрели автомобилите сив нарушение, без да се замислят как по този начин ще затруднят пешеходците и останалите участници в движението.

Има и места в града, които са любими за нарушителите и за които сме ви сигнализирали не веднъж.
Такава е например пешеходната пътека пред блок 194 на улица „ Димитър Ризов “.
Новоизграден паркинг за автомобили на бул. „ Васил Априлов “ 96 пък е любимото място на мнимите „ инвалиди “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР