101-ва въздушнодесантна дивизия на САЩ, разположена в Европа, е готова

...
101-ва въздушнодесантна дивизия на САЩ, разположена в Европа, е готова
Коментари Харесай

CBS: Дивизията на САЩ в Европа е готова да влезе в Украйна в случай на атака срещу НАТО

101-ва въздушнодесантна дивизия на Съединени американски щати, ситуирана в Европа, е подготвена да навлезе в Украйна при положение на по-нататъшна ескалация сред Москва и Киев или офанзива против някоя от страните от НАТО.

Това заяви през вчерашния ден телевизионният канал CBS, базирайки се на командването на дивизията.

За първи път от близо 80 години насам, прехвърлянето на упоменатото поделение в Европа бе оповестено предишното лято от Вашингтон, като част от укрепването на източния фланг на НАТО. Според CBS става дума за 4700 военнослужещи. Журналистите на телевизионния канал интервюираха заместник-командира на дивизията бригаден военачалник Джон Любас и полковник Едуин Матайдес, командващ втора бригада на дивизията. „ Готови сме да пазиме всеки сантиметър от територията на НАТО “, сподели Любас, представен в обява на уеб страницата на CBS.

Матайдес означи, че неговото поделение, ситуирано в Румъния, е по-близо до украинска територия от всички други сили на Съединени американски щати и „ следи от близко “ дейностите на съветските въоръжени сили, „ изграждайки цели за образование “ и провеждайки учения, които „ тъкмо повтарят това, което се случва “ в Украйна.

Според CBS, Любас и Матхайдес неведнъж са заявявали, че постоянно са „ подготвени за борба ". “Въпреки че са там (в Европа), с цел да пазят територията на НАТО, при положение на ескалация на военните дейности или каквито и да е офанзиви против НАТО, те са изцяло подготвени да преминат границата с Украйна ", оповестява телевизионният канал.

 

Източник " Гласове "

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР