100 ученици от 24 града участваха в първия дигитален иновационен

...
100 ученици от 24 града участваха в първия дигитален иновационен
Коментари Харесай

Ученици търсиха съвременни застрахователни и финансови решения, които осигуряват защита при пандемия

100 възпитаници от 24 града участваха в първия цифров иновационен лагер на JA България в страната, осъществен с поддръжката на NN България. 25-има JA преподаватели от над 20 града от цялата страна се включиха също интензивно в надпреварата, подкрепяйки младежите.

Разделени в групи по шест и по седем, учениците генерираха хрумвания за основаване на новаторски артикул или услуга в областта на застраховането и персоналните финанси, който да обезпечава стойностна отбрана в обстановка на пандемия. Така участниците се изправиха пред проблем, съответстващ на актуалната обстановка на пандемия от COVID-19, и рестартиране на икономическия живот по време и след рецесия. В своите планове учениците се насочиха към финансови решения за опазване на съществуващи бизнеси, както и предложиха хрумвания за по-ефективно ръководство на персоналните финанси в условия на пандемия/криза. Доброволци от NN България поддържаха учениците в търсенето на модерни решения и се включиха в журито на надпреварата.

На първо място в двудневното съревнование журито дефинира тим „ High Five ", в който участваха Магдалена Цочева, Американски лицей, София, Иван Петровски, ПГ по електротехника и електроника, Пловдив, Ана-Мария Мирчева, ПТГ " Никола Й. Вапцаров ", Самоков, Деан Григоров, ПГТ " Макгахан ", София, Калина Борисова, СУ " Васил Левски ", Карлово, Полина Василева, ВТГ „ Г. Ст. Раковски ", Варна, Петър Борисов, Езикова Гимназия Пловдив. „ Идеята ни впечатли журито с това, че предлагаме сложно решение за дребния и междинен бизнес посредством обезпечаване на застраховка за безлихвен заем. При настъпване на плануваните в застраховката условия компаниите могат да разчитат на финансиране посредством безлихвен заем, който облекчава казуса за неналичието на капитал по време на рецесия. " - показа отборът-победител.
На второ място журито класира концепцията на екип „ Rescuers ", на Айсун Таир, ПГ по стопанска система " Алеко Контантинов ", Кърджали, Атанас Грънчаров, Професионална гимназия по превоз, Разлог, Боряна Първева, ВТГ " Г. Ст. Раковски ", Варна, Далия Симеонова, СУ " Пейо Яворов ", Плевен, Никол Соколова, ПГ " Велизар Пеев ", Своге, Тони Стойчева, СУ " Димитър Благоев ", Провадия. Предложението на екипа беше за застраховка „ Сигурност " за физически и юридически лица, която покрива следствията по време на пандемична рецесия, а точно загуба на работа, болничен престой, медикаменти и други.

Огромната конкуренция и забавните хрумвания, предизвикаха журито да класира два тима за третото място, както следва:

Отбор „ Амбиция " с концепцията си за самостоятелна застраховка, която обезпечава обезопасено жилище с интернет връзка, храна и медикаменти на карантинирани хора по време на пандемия. Членове на екипа са Виктор Цветанов, ПГТ " Макгахан ", София, Галина Колибарска, СУ " Пейо Яворов ", Плевен, Георги Шуманов, ПТГ,,Никола Й. Вапцаров ", Самоков, Джемиле Шуган, ПГ " Петко Р. Славейков ", Кристина Дакова, НПГ " Димитър Талев ", Гоце Делчев, Михаела Неделчева, СУ " Екзарх Антим Първи ", Казанлък, Стефка Семерджиева, Езикова гимназия " Иван Вазов ", Смолян.

Другият тим класиран на трето място от журито е „ Creative 8 " с приложение за телефон, посредством което да се вършат онлайн застраховки в условия на пандемия. Приложението включва спомагателна застраховка „ Safe Heaven " за подсигуряване на персоналните финанси на хората в условия на рецесия. Членове на екипа са Боян Петров, 108 СУ " Никола Беловеждов ", София, Дария Вълчева, ПГ по туризъм " Проф. Д-р Асен Златаров ", гр. Варна, Ерика Къркачева, ПТГ " Никола Й. Вапцаров ", гр. Самоков, Златиана Стоименова, ВТГ " Г. Ст. Раковски ", гр. Варна, Карина Христова, Професионална гимназия по стопанска система, гр. Благоевград, Марина Димитрова, ВТГ " Г. Ст. Раковски ", Варна, Стефани Вълчева, НПГ " Димитър Талев ", Гоце Делчев, Фазилен Саймина, ПГ " Петко Р. Славейков ", Якоруда.

Бизнес доброволци от екипа на NN поддържаха учениците в работата им, представяйки им разнообразието от услуги и решения в областта на животозастраховането и пенсионното обезпечаване, методът, по който действат тези финансови решения и какви потребности могат да удовлетворят.

В края на втория ден тимовете показаха концепциите си пред жури в състав Милена Стойчева, изпълнителен шеф на JA България, Красимир Маринов, маркетинг управител на NN България, Светозар Стойчев, експерт „ Обучение и развиване " в NN България.

„ Поздравявам всички, за това че по този начин интензивно участвахте в първия цифров иновационен лагер, който организираме с нашите сътрудници от NN България. Похвално е, че във времена на рецесия сте избрали да употребявате своето време за учене дружно с ваши съученици от цялата страна. В JA Bulgaria сме щастливи, че дружно с вас и вашите учители, можем да сътворяваме благоприятни условия за развиване на вашия предприемачески дух и търсене на благоприятни условия в нова и друга среда. ", сподели Милена Стойчева, изпълнителен шеф на JA Bulgaria.

Членовете на журито споделиха, че са извънредно радостни от отличната подготовка на тимовете, както и детайлните им знания в областта на персоналните финанси. „ Тази година журито класира на челните места няколко новаторски и забавни оферти. Общото сред отличените решения е плануванаъа в тях опция на икономическите субекти - човеци, дребни и междинни предприятия, и огромни компании - да възнамеряват финансите си и да се погрижат авансово за вероятните отрицателни последствия от неподходящо стичане на събитията. Впечатли ни позитивната смяна в мисленето на младежите - че житейските цели имат своите финансови измерения и че човек би трябвало да има финансов проект за реализиране на задачите си; в това число като ги отбрани от вероятни неподходящи събития. ", показа Красимир Маринов, маркетинг управител на NN България.
Story image

Победителите от четирите тима ще вземат участие в публично награждаване от екипа на JA България и NN България през лятото, за което датата ще бъде оповестена след анулиране на изключителната конюнктура в страната.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР