100-метров козунак ще бъде направен от 300 по-малки. Това каза

...
100-метров козунак ще бъде направен от 300 по-малки. Това каза
Коментари Харесай

100-метров козунак ще бъде направен от 300 по-малки

100-метров козунак ще бъде изработен от 300 по-малки. Това сподели Радосвета Крумова, основен специалист " Култура " към община Враца, в предаването " Денят на фокус " на Радио " Фокус " по отношение на празничната стратегия на града за Великден.

На всички е ясно, че няма по какъв начин да се изпече 100 метра козунак. Той ще бъде изработен от 300 по-малки. Ние разполагаме над шейсет маси, които са по дължината на централния площад. В неделя, на връх Великден, ще бъде ситуиран този козунак в 11:30. Това е за трета поредна година. Козунакът се богославя от врачанския митрополит Григориий ", сподели тя. 

Крумова показа, че предходната година е лишило едвам 20 минути, с цел да бъде изяден от присъстващите на събитието. 

" Усещането за общественост и богословение е по-важното. След богословението на владиката хората одобряват козунака като че всички сме дружно. През последните 4-5 години доста събития ги вършим дружно. Това основава ужасно чувство. Ако нещо не създадем, жителите сами ще ни подканят, тъй като те непрекъснато ни се обаждат и питат какво ще бъде идващото огромно събитие на площада ", изясни тя. 

Крумова сподели, че великденската стратегия в града е почнала още през миналата седмица - на Лазаровден и Цветница. 

" Враца още от Лазаровден и Цветница стартира отбелязването на Великденските празници. Още преди Лазаровден имаше едни цветни арки, които радваха жителите на Враца. Ние имахме един пъстър килим, който е ситуиран на пл. " Христо Ботев ", дълъг е 17 метра и на него са подредени 3320 дребни саксийки с мини теменужки и карамфилчета. Хората доста му се радват ", съобщи тя. 

Тя сподели, че саксийките ще бъдат раздадени на учебни заведения и детски градини, с цел да могат и те да си създадат цветни килими от цветя. 

" В централната пешеходна зона са ситуирани над 20 великденски яйца, които са изрисувани от децата и учителите от врачанските учебни заведения ", сподели тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР