100 лекари, медицински сестри и санитари влизат в първата група

...
100 лекари, медицински сестри и санитари влизат в първата група
Коментари Харесай

Мутафчийски: Всеки трябва да се ваксинира, за да спрем тази агония


100 лекари, медицински сестри и санитари влизат в първата група от Военномедицинска академия (ВМА), които ще бъдат имунизирани против SARS-CoV-2.

Измина една доста тежка година, изпълнена с доста компликации и тъга. Ние сме във война, само че пристигна нашето оръжие. То ще ни избави и ще ни върне прегръдката и целувката с нашите деца и близки. Ние сме длъжни и имаме нужда да върнем целувката и прегръдката с нашите деца!, съобщи генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски , д.м.н., FACS, който бе първият имунизиран в лечебното заведение.

Ние имаме вяра в науката – това е първото ми обръщение. То е ориентирано и към нашите сътрудници, неслучайно по този начин подбрахме първите хора, които да се имунизират, с цел да им покажем, че ние имаме вяра в науката. Ние сме хора, които цялостен живот се занимаваме с просвета и практическа медицина, ние се стараем постоянно да сме осведомени. Да се осланяме на науката. Неслучайно ВМА е лечебното заведение, в което се внедряват всички нововъведения в международната медицина. И сме уверени, че би трябвало всеки един да се имунизира, с цел да може да се спре тази мъка. Сами виждате – колкото по-дълго време даваме опция на този вирус да заразява хора, ние му даваме опция той да мутира и да ни изненадва. Това ни задължава да бъдем бързи и виновни, акцентира още началникът на ВМА.

След него, персонален образец дадоха полк. доцент Димо Димов – заместник-началник на ВМА, полк. доцент Методи Кунчев – шеф на Лаборатория по вирусология, както и редица знакови имена в родната медицина, измежду които проф. Никола Владов – шеф на Клиника по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология, професор Крум Кацаров – шеф на Клиника по гастроентерология, професор Илия Салтиров – шеф на Клиника по ендоурология и екстракорпорална литотрипсия, доцент Ивелин Такоров – шеф на Първа клиника по коремна хирургия и други.

Общо 69 лекари, 20 медицински сестри и 11 санитари, които работят на първа линия, ще бъдат имунизирани в границите на два дни – 27 и 28 декември 2020 г.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР